Nieuwsalert per mail ontvangen

Live verslag vanuit Winterberg Duitsland: skiles geven

Hoe is het eigenlijk om skiles te geven is een vraag die mij veel gesteld wordt. Ik, inmiddels drie jaar actief als skileraar in Oostenrijk en nu voor het eerst in Duitsland. De verschillen zijn duidelijk te merken. In Winterberg kom je voor 2-4 dagen waar je meestal voor 10 dagen naar Oostenrijk gaat. Hiervan zullen de vakantie gangers meestal 7 dagen op de piste staan. Hier een kort verslag van mijn eerste dag in Winterberg. In de loop van de week zal ik jullie op de hoogte houden van mijn werkzaamheden als skileraar in Winterberg.Ik mocht om 10:00 uur beginnen met kids van 3,4 en 5 jaar. Dat is meteen ook de moeilijkste groep die je kunt lesgeven, maar daarmee ook de leukste als je de vorderingen eenmaal ziet. Tot 11:30 uur was het vooral kennismaken met de ski’s waarna de talenten tot 14:00 uur pauze hadden.

Met een gevulde maag begonnen ze dan ook weer met lessen en waren de eerste “pizza punten” een feit. Uiteindelijk met tussendoor een klein sneeuw ballen gevecht en leuke verhalen over het skimonster van Winterberg konden bijna alle kids in een pizza punt de babypiste af.

Dat blijft elke keer een trots gevoel. Alsof een vader zijn kind de eerste stappen ziet zetten. Om 15:30 uur waren ze dan ook helemaal gesloopt en stonden alle ouders hun op te wachten.

Vandaag had ik dus een rustig dagje op de piste. Ik ben benieuwd wie ik morgen weer les mag gaan geven!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in