Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Flachau geschikt voor alle niveaus – Reisverslag

Wintersportredacteur

Afgelopen week was de Skiinformatie.nl crew te vinden in het prachtige skigebied Flachau. Om jullie ook over dit skigebied te informeren even onze mening over dit skigebied in het artikel.
Flachau heeft een ideaal gebied om te leren skiën. Maar ook voor gevorderde skiërs is er voldoende uitdaging te vinden. De liften in  Flachau zijn zeer modern en zorgen er voor dat er zelfs in het hoogseizoen nauwelijks wachtrijen zijn en je snel weer boven op de berg staat. Er zijn drie plaatsen waar je een dalafdaling kan maken. De dalafdaling bij de SpaceJet (bij het begin van het dorp), is de makkelijkste, de Weltcupafdaling bij de Starjet is de meest uitdagende, maar nog steeds voor iedere skiliefhebber goed te doen. De pistes in  Flachau, zijn voornamelijk blauw en rood. Hierdoor is het skigebied voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. De  ‘Herman Maijer afdaling’ is en blijft voor iedereen weer een uitdaging.  De pistes zijn overzichtelijk en erg breed. Kortom; genoeg uitdaging voor ons skiteam

Bij elk dalstation zijn een aantal oefenweides beschikbaar. Er zijn in totaal vijf oefenweides beschikbaar. Aanraders zijn de oefenweides bij de Spacejet 1 en de Starjet 1. Hier zijn namelijk ook een aantal restaurants in de buurt zodat je tussendoor ook lekker kan uitrusten.

Flachau staat bekend om het goed prepareren van de pistes. Volgens de plaatselijk vvv, hebben de medewerkers van de pistedienst er een uitdaging van gemaakt om de piste elke morgen zo strak mogelijk op te leveren. ’s Morgens kun je dus heerlijk carven op deze brede pistes.

Skiliften:
De liften in Flachau zijn van een hoogstaaltje techniek. Alle zijn luxe zitliften met stoelverwarming. Daarnaast is er de mogelijkheid, indien het sneeuwt om een beschermend scherm te laten zakken.

Kindvriendelijkheid:
Er zijn veel skischolen voor zowel jong als oud. Voor de kleintjes zijn er leuke speelweide aangelegd waar de kinderen kunnen leren skien. De hotels en appartementen zijn ook zeer geschikt voor kinderen. De meeste hebben een kinder hoek met een ballenbak en speelruimte voor kinderen.

Aprés-ski:
In hartje Oostenrijk is het onmogelijk om de Apres ski weg te denken. In Flachau wordt er overdag flink gesport en geskied maar vanaf een uurtje of 16.00 uur wanneer iedereen zijn laatste afdaling maakt worden de eerste biertjes al besteld in de bekendste Apres Ski tent van Flachau ”De Hofstadl”. Jong en oud staat hier te dansen op de bekende apres ski nummers. Tevens is een heerlijk pizza of een mixed grill hier zeker een aanrader!

Voordelen skigebied:
Om een week lang lekker te skien heb je in Flachau genoeg keuze. De pisten sluiten mooi op elkaar aan en de liften gaan ook snel waardoor je zo weer boven bent. De pistes zijn er breed en in het geval dat kunnen sneeuwkanonnen de piste voorzien van nieuwe sneeuw. De pistes zijn varrierend van blauw, rood en zwart en afdalingen zijn altijd mogelijk tot diep in het dal!

Flachau is goed te bereiken met de auto. De snelwegen zijn goed begaanbaar. Duitsland rijd altijd lekker door mits er geen files staan. In Oostenrijk is het ook zeer goed te doen. Flachau ligt vlak bij de snelweg waardoor je zo in het dorp bent en geen smalle bergpaden hoeft te trotseren.

Vanaf Utrecht is het ongeveer 1000 km, dus met 9 á 10 uurtjes kun je in het skigebied zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=dnMua2az2iY

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in