Hebben jullie ook de wintersportkriebels…?

Columns
door Frank

De vraag of de elfstedentocht door zal gaan is het gesprek van de dag op dit moment. Al deze geruchten zorgen bij mij persoonlijk voor enorme wintersportkriebels. De meeste mensen zullen over ruim drie weken in de auto of vliegtuig stappen naar de wintersportbestemming. Bij indoorskibanen is het ondanks het slechte seizoen topdrukte en bij de wintersportzaken gaan de laatste skijassen over de toonbank. Dat mensen behoeften hebben aan een lekkere warme winterjas is niet gek natuurlijk. Temperaturen van -20 zijn geen uitzondering en er zijn in het oosten van Europa zelfs doden gevallen door de koud. Al deze wekken bij mij enorme winterkriebels……

Van de week las ik in de kranten dat veel mensen langs de snelwegen stil stonden met autopech. Hierdoor heeft de ANWB super drukte en moeten zij 24/7 paraat staan voor gestrande reizigers.
Uiteraard is het mogelijk dat er iets mankeert aan de auto, maar een goede winterbeurt voor de auto is zeker geen overbodige luxe. Een winterbeurt kost gemiddeld tussen de €100,- en €200,-. Uiteraard zijn de meeste mensen wel verzekerd voor zulke onverwachtse tegenvallers of zijn geabonneerd bij een hulpdienstverlener zoals de ANWB, maar er blijven mensen eigenwijs en geloven in de onweerstaanbaarheid van hun auto.
Bij temperaturen van -20 (die in de Alpen zeker geen uitzondering zijn) kan de auto gebreken vertonen die van te voren niet in te schatten zijn.

Zorg dus dat je meter auto goed voorbereid op vakantie gaat, want dat kan een hoop stress en tijd schelen!!

Waar moet je allemaal op letten bij deze auto voorbereidingen? Lees het artikel dat wij hier eerder over hebben geschreven!!