Nieuwsalert per mail ontvangen

Klimmer vindt schatkist op Mont Blanc

Iedereen kent het, dat blije gevoel wanneer je iets van waarde of geld op de grond vindt. Maar ooit gedacht dat je tegen een schatkist met een waarde van € 246,000 aan zou lopen tijdens het beklimmen van de Mount Blanc? Een jongeman uit Frankrijk overkwam dit. Wat je vindt mag je houden toch?

Volgens de Franse krant Le Dauphiné Liberé zag de klimmer de kist liggen in het ijs onderweg naar de top van de Bossons gletsjer. Toen hij de kist opende vond hij meerdere kleine zakjes met daarop de woorden ‘Made in China’. Tot zijn grote verbazing waren de zakjes stuk voor stuk gevuld met juwelen, saffieren en smaragden ter waarde van € 246.000. Een aardig betaalde amateurklimmer dus!

Na de vondst besloot de klimmer, die anoniem wil blijven, zijn schat over te dragen. De Franse politie prees hem om zijn eerlijkheid. “Het is een eerlijke man, die besefte dat de spullen niet aan hem toebehoorden,” aldus het hoofd van de politie van Albertville. “Hij had de keuze om de gevonden box zelf te houden, maar nam de keuze deze over te dragen aan de politie.”

De vondst werd direct gelinkt aan twee mysterieuze vliegtuigrampen uit het midden van de vorige eeuw. In 1950 stortte de Malabar Princess, een vliegtuig van Air India, neer op de Mont Blanc. Hierbij kwamen 58 inzittenden om het leven. Zestien jaar later crashte er wederom een vliegtuig van dezelfde maatschappij op dezelfde plek, waarbij alle 117 passagiers om het leven kwamen.

De Franse autoriteiten zeggen hun best te doen om de rechtmatige eigenaren van de schat te vinden. Lukt dit niet, dan kan de vinder onder de Franse wet zijn geluk niet meer op en mag hij de schat houden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in