Nieuwsalert per mail ontvangen

Kerstvakantie zorgt voor drukte in Winterberg

Ferienwelt-Winterberg-

Ferienwelt-Winterberg-De kerstvakantie staat uiteraard garant voor topdrukte op de piste, zo ook in Winterberg. Zoals jullie weten zit ik in Winterberg en geef skiles gedurende de kerstvakantie. De plek waar wij les geven is de Poppenberg. Voor de kenners aan de andere kant van “der Brabander”. In totaal zijn wij hier met 10 skileraren en twee snowboardleraren. De week voor kerst was hier een goede week qua sneeuw. Er was erg veel gevallen en de temperatuur bleef onder nul. Alleen op donderdag donderdag heeft het flink geregend waardoor de de sneeuw twee dagen niet echt lekker was. Daarna viel er gelukkig weer nieuwe verse sneeuw, om optimaal talenten te kweken.
Leuk is dat je bij ons allerlei soorten skiërs lesgeeft. Zo heb ik de eerste dagen vooral aan kids van 3 t/m 6 jaar lesgegeven. Veel van hen kwamen maar voor één of twee dagen. Daarbij draait het echt om de basis. Hetzelfde geld voor volwassenen die voor het eerst op de benen staan. Het leuke is dat je dan elke dag weer nieuwe kinderen of volwassenen krijgt.

Veel mensen die hier komen zijn hier dus voor een paar dagen. Als er mensen voor een week in Winterberg komen kunnen wij ze vanaf de basis naar parallel laten skiën. Hierdoor krijg je echt een band met de groep en ga je als ‘vrienden’ uit elkaar. Ik geef nu voor de 4e dag les aan twee broertjes; Tijmen (december 4 jaar geworden) en Dinant (5 jaar). Dit zijn misschien wel de twee grootste bengels van de piste. Ze kunnen ontzettend goed skiën en zijn ook nog eens ongelofelijk tof. De hele dag vrolijk liedjes aan het zingen maar tegelijkertijd parallel de berg af en (bijna) iedereen op de rode piste voorbij schieten. Het is een hele kunst om die twee geduldig te houden, elkaar niet de hersenen in te laten slaan, of hun lesgenoten. Maar zodra dat lukt zijn het twee engeltjes op ski’s.

Verder is onze accommodatie helaas zonder keuken dus gaat al het verdiende geld op aan uiteten gaan. Waarvan de kwaliteiten hier nog erg verschillen. Een culinair oord kan het nog niet genoemd worden.
Qua weer is het nu bijna optimaal rond het vriespunt met af en toe een zonnetje die lekker doorkomt.

Om les te krijgen of te gevenis winterberg super. Maar voor de gevorderden blijf ik erbij dat Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk betere wintersportbestemmingen zijn. Want het apré skiën hebben ze hier helaas nog niet uitgevonden en de pistes zijn erg kort.

Helaas is het hier door de kerstvakantie nu erg druk bij de liften. Voor de rest is het hier goed vertoeven. Heb je de komen maanden nog één of twee dagen over kom dan zeker even hier heen rijden om even dat gevoel weer te proeven. Want sneeuw is en blijft sneeuw!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in