Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kerstvakantie wintersporters komen bruin thuis

Wintersportredacteur

Ben je de eerste week van de kerstvakantie richting Oostenrijk vertrokken, dan heb je te maken met prachtige weersomstandigheden. De zon maakt overuren en de temperatuur ligt overdag boven de 10 graden. Op de berg is het dan ook aan te raden om goed te smeren, want de zon is krachtiger dan normaal. 

De weersomstandigheden van dit moment zijn niet normaal voor deze tijd van het jaar. Niet alleen in Nederland liggen de temperaturen erg hoog, maar ook de Alpenlanden kampen met extreme temperaturen. De hogergelegen skigebieden hebben de goede sneeuwcondities te danken aan de productieve inzet van de sneeuwkanonnen. Afgelopen maanden konden de sneeuwkanonnen volop ingezet worden, maar nu is dit ook niet overal meer mogelijk. In de skigebieden boven de 2.000 meter grens draaien af en toe ’s avonds de sneeuwkanonnen nog, maar daaronder is dit onbegonnen werk.

sneeuw en zon

 

Door de hoge temperatuur en felle zon zijn de terrassen gevuld met wintersporters die genieten van het weer. Na een heftige afdaling staat het zweet op je rug en heb je een lekker koud drankje op het warme terras wel verdiend. De wintersporters hebben het deze week qua sneeuwcondities niet in alle skigebieden getroffen, maar qua zonuren zeker wel. Geniet er nog maar even van, want begin januari staat ons naar alle waarschijnlijkheid weer een sneeuwdump te wachten. Benieuwd hoeveel? Lees het artikel dat wij gisteren publiceerden.

De wintersporters die de tweede week van de kerstvakantie op wintersportvakantie gaan? Vergeet je zonnebrand niet!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in