Nieuwsalert per mail ontvangen

Jeffrey Stuut, hard op weg naar de wereldtop!

Jeffrey StuutDe Paralympics, een onderbelichte competitie met veel hardwerkende topsporters. Jeffrey Stuut is zo’n hard werkende topsporter. Jeffrey is 18 jaar oud, komt uit Enkhuizen en traint keihard met als doel de Paralympics van 2018 in Zuid-Korea. Zijn handicap heet Cerebrale Parese en die weerhoudt hem er niet van alles te geven voor het skiën.

Cerebrale Parese in combinatie met skiën.
Cerebrale Parese is een handicap die al vanaf de geboorte aanwezig is. Het is een aandoening waarbij het aansturen van de speren moeizamer gaat als gevolg van een hersenbeschadiging. Jeffrey is 8 weken te vroeg geboren met een hersenbloeding. Hierdoor heeft hij tijdens de geboorte hersenschade opgelopen en heeft hij een lichte tweezijdige spasme aan overgehouden. In het dagelijkse leven heeft Jeffrey nauwelijks last van zijn handicap en doet hij alles net zoals iedereen. Tijdens het skiën heeft hij er echter wel last van. Doordat Jeffrey moeite heeft om zijn spieren aan te sturen gaat het druk zetten op zijn ski’s lastig.

Het ontstaan van een mooie droom.
Toen Jeffrey vijf jaar was ging hij voor het eerst met zijn familie op wintersport naar Flachau, Oostenrijk. Hier stond hij voor het eerst op de latten en hij is er vanaf dat moment niet meer vanaf te krijgen. Jaren later op een Internationaal Paralympic Youth Camp sprak hij zijn droom om de Paralymics te halen met alpine skiën voor het eerst uit. Deze droom werd gehoord en hij werd uitgenodigd om een keer mee te trainen met het project ‘van fundament tot talent’. Dit is een initiatief van de Johan Cruijf Foundation en de Nederlandse Ski Vereniging om beginnende skiers naar een hoog wedstrijd niveau te brengen. Jeffrey was 15 jaar toen dit avontuur begon. Drie jaar later traint hij nog steeds mee en sinds dit jaar maakt hij ook deel uit van de aangepaste ski selectie.

Jeffrey Stuut

Trainen, trainen en nog meer trainen.
Je kan wel stellen dat Jeffrey hard werkt om zijn doel te bereiken. Hij traint drie keer per week met Ski Racing Heemskerk, is twee á drie keer per week te vinden op de racefiets en hij is bezig om in een sportschool te kunnen trainen. Alsof dat nog niet genoeg is voor Jeffrey traint hij eens in de twee weken nog meer met het project ‘van fundament tot talent’. Daarnaast is hij regelmatig in het buitenland te vinden voor trainingsweken, waar de intensiteit nog verder om hoog gaat.

Doel en droom.
Jeffrey’s doel is om in 2018 mee te doen aan de Paralympics in Zuid-Korea op het onderdeel alpineskiën. Zoals wij hierboven gezien hebben traint hij hier enorm hard voor, maar Jeffrey vindt dit niet meer dan normaal. “Ik doe met mijn handicap niets anders dan andere topsporters zonder handicap.” In de toekomst wil Jeffrey graag zo lang mogelijk blijven skiën. Door zijn sponsoren NIBO installatietechniek en Robin en Kees Groente en Fruit wordt dit hem mogelijk gemaakt, maar meer sponsoren zouden van harte welkom zijn. Wij wensen hem veel succes en helpen hem graag aan publiciteit.

Wil jij ook iets bijdragen aan het succes van Jeffrey? Steunen kan via de fanpage.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in