Nieuwsalert per mail ontvangen

ISIS-app: De lawinepieper op je telefoon!

Wij van Skiinformatie.nl hebben het onderwerp intern al meerdere malen laten vallen. “Wanneer komt er een lawinepieper die als applicatie te installeren is op je telefoon, en dezelfde functies heeft als een ‘echte’ lawinepieper’. Door de enorme ontwikkelingen op het gebied van applicaties lijkt het er op dat niks onmogelijk is in dit digitale tijdperk. Het was dan ook niet meer de vraag of er een applicatie zou komen, maar wanneer er een applicatie zou verschijnen. Via WePowder kwamen wij bij de volgende applicatie: de ISIS-app. Een applicatie die doormiddel van geo-locatie slachtoffers kunnen traceren en vervolgens door de hulpdiensten gebruikt kunnen worden. 

Om als merk betrouwbaar over te komen is het noodzakelijk om grote partijen aan je te binden. Zeker in de markt voor preventiemiddelen voor lawines is dit een noodzaak. Er waren al lange tijd applicatie op de markt die suggereerde dat zij de applicatie op de markt hadden gebracht die de traditionele lawinepieper zou vervangen, maar konden de grote organisaties niet aan zich binden.

De ISIS-app is dat wel gelukt en heeft twee grote partijen uit Frankrijk aan zich weten te binden (Anena en PHGM). PHGM staat bij vele bekend als de beste reddingsdienst in de wereld en de organisatie van de ISIS-app mag zich dan ook gelukkig prijzen dat een partner van dit formaat de applicatie promoot. Uit de eerste testen is gebleken dat via bleutooth de app een bereik heeft van 45 meter en via het internet een bereik van 1000 meter.

Het toekomstperspectief van een lawinepieper op je telefoon is uiteraard rooskleurig. De ISIS-app pretendeert dan ook dat zij het mogelijk maken om een automatische alert te kunnen versturen. Als de skier stopt merkt de applicatie dat er wat aan de hand kan zijn. De applicatie analyseert de route die voor de stop gemaakt is. Als er dan blijkt dat er een lawine is geweest wordt er automatisch een SOS verzonden. Bij geen bereik zal het bleutooth kanaal dit overnemen.

Een geniale applicatie die bij goede recensies de gehele lawine markt op zijn kop zal zetten. Doormiddel van abonnementen kan de applicatie aangeschaft worden:

  • Week: €7,99
  • Jaar: €79,99

Bekijk hieronder de Franse promotievideo:

Bron: WePowder.nl

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in