Nieuwsalert per mail ontvangen

CARV: ’s werelds eerste digitale skileraar

Wintersportredacteur

In 2016 schreven wij al over een apparaatje dat je tijdens het skiën tips blijft geven, waardoor je uiteindelijk beter zou gaan skiën. Op dat moment probeerde het bedrijf achter dit ingenieuze apparaatje (Carv) via Kickstarter genoeg geld in te zamelen om op productie over te kunnen gaan.

Kickstarter

Het is al een tijdje niet meer mogelijk om hiervoor geld in te leggen. Het project heeft binnen anderhalve maand $275,000 opgehaald, terwijl het gestelde doel $50.000 was. Sinds vorig jaar is het product beschikbaar op de markt, maar komt het ook maar iets in de buurt van een menselijke skileraar?

Wat heb je nodig?

Het systeem bestaat uit drie hoofdcompartimenten. Allereerst robuuste inlegzooltjes, welke beide voorzien zijn van een bewegingssensor en 48 druksensoren, voor in je skischoenen. Deze maken verbinding met twee kleine plastic ‘kastjes’, die aan de achterkant van de skischoen zijn bevestigd. Die kastjes verwerken de data dat ze binnen krijgen vanuit de inlegzolen en versturen deze naar de app op je telefoon.

 

Duidelijke gegevens

De resultaten uit de metingen worden uiteindelijk op je scherm weergegeven in makkelijk af te lezen grafieken. Dit is echter niet het enige wat Carv voor je doet. Wanneer je je oordopjes in doet tijdens het skiën, dan praat de app tegen je en leidt je door zes verschillende trainingen om je techniek te verbeteren.

Kosten

Voor een set inlegzooltjes, analyse-kastjes en de app betaal je omgerekend €325,-. Of deze uitrusting de skileraar gaat vervangen? Ik denk het niet, maar uiteindelijk helpt het je wel met de verbetering van je techniek.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in