Nieuwsalert per mail ontvangen

In the spotlight: Morzine

Wintersportredacteur

De winter komt er nu toch echt aan, dus kijken we vandaag voor de laatste keer terug op afgelopen seizoen. Voor de laatste aflevering van 24 UUR IN… waren we in Morzine. Dit Franse dorp ligt in een van de grootste skigebieden van Europa. In deze aflevering ging Frank op pad met een Franse skileraar die hem het hele gebied liet zien. Daarnaast mochten ook de nodige lokale gerechten en drankjes natuurlijk niet ontbreken.

Morzine

Morzine is een populair wintersportdorp onder de Nederlanders. Het dorp ligt namelijk in het centrum van Portes du Soleil, een van de grootste skigebieden ter wereld. Ondanks de vele toeristen, is het dorp authentiek gebleven. Toch is de nodige après-ski ook aanwezig. Onderaan de pistes en in de hoofdstraat kun je op verschillende plekken terecht om even lekker te relaxen na een dag op de piste. Ook naast het skiën is er genoeg te doen in het Franse dorp. Je kan er onder andere paragliden, ijshockeyen en op een sneeuwscooter rijden.

 

Skigebied

Het skigebied van Morzine is onderdeel van Portes du Soleil. Dit is een van de grootste skigebieden ter wereld en telt ruim 600 kilometer aan pistes. Het gebied bestaat vooral uit rode en blauwe pistes, maar voor de meer ervaren skiërs is er ook genoeg uitdaging. Er is namelijk ook ruim 60 kilometer zwarte pistes. Wat Morzine uniek maakt, is dat het in het centrum van Portes du Soleil ligt. Hierdoor is het mogelijk om naar alle omliggende dorpen in het gebied te skiën. Je kunt er zowel in Frankrijk als in Zwitserland skiën.

24 UUR IN

Bekijk hieronder de volledige aflevering van de laatste 24 UUR IN van het afgelopen seizoen. Het was een prachtige afsluiting van een heerlijk winterseizoen. Bij het zien van deze beelden krijg je gegarandeerd meteen zin om op wintersport te gaan. Wij kijken nu al uit naar de nieuwe afleveringen van 24 UUR IN.

TIPS MORZINE

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in