Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

24 UUR IN Dutchweek Kirchberg

Half januari brachten Frank en Miranda samen een bezoek aan Kirchberg voor een nieuwe aflevering van 24 UUR IN. Op dat moment was hier de eerste editie van Dutchweek Kirchberg aan de gang. Tijdens het bezoek verkenden ze het skigebied, spraken ze met locals en ondernamen ze verschillende activiteiten.

24 UUR IN Kirchberg

Voor het derde seizoen van 24 UUR IN reizen Miranda en Frank af naar Kirchberg. Samen gaat het duo op onderzoek uit in het skigebied. Zo spreekt Miranda bijvoorbeeld met de technisch leider van de Bergbahn AG Kitzbühel over de nieuwe Fleckalmbahn en praat Frank met Wim, één van de de eigenaren van Dutchweek. Uiteraard verkennen ze ook de pistes en is er voldoende tijd voor een overheerlijke lunch.

Na flink wat meters te hebben gemaakt, doen Frank en Miranda nog een wedstrijdje op de rodelbaan. Frank bezoekt vervolgens het dorp en ontdekt Dutchweek Kirchberg. Miranda maakt nog een mooie sneeuwschoenwandeling en sluit de dag af met een heerlijk diner.

Wintersport in Kirchberg

Kirchberg beschikt samen met Kitzbühel over één van de modernste skigebieden ter wereld, namelijk KitzSki. Dit zie je duidelijk terug wanneer je het skigebied bezoekt, vrijwel alle liften zijn modern. Tijdens een wintersport in Kirchberg heb je toegang tot 234 kilometer aan afdalingen, waarvan 185 km aan pistes, 41 km aan skiroutes en 4 km aan snowparks. De meeste pistes zijn blauw, waardoor het gebied erg geschikt is voor beginnende skiërs en families. Verder kun je er heerlijk eten in de vele berghutten en kun je uren feesten in de altijd gezellige après-ski.

Lees ook: 8 fijne berghutten in Kitzbühel en Kirchberg

Familiebestemming

Skigebied KitzSki doet er alles aan om het de kinderen en hun ouders naar de zin te maken. Zo kunnen de kinderen in verschillende kinderlanden hun eerste bochtjes leren. Het fijne is dat de oefenliften in het dal helemaal gratis zijn, waardoor je geen dure skipas hoeft te kopen. Kinderen met meer ervaring kunnen zich uitleven op de funslope en in het berenland.

Tips in Kirchberg

  • Wandelaars kunnen met een gastenkaart uit Kirchberg gratis deelnemen aan georganiseerde wandeltochten.
  • Maak met het hele gezin een foto bij het zogenoemde Photopoint. Zo heb je na de vakantie een mooie herinnering.
  • Op de Gaisberg kun je met het hele gezin een hoop rodelpret beleven.
  • Bewonder de kerk waar Kirchberg haar naam aan dankt.
  • Ga naar Kirchberg tijdens Dutchweek.
Skiën tijdens 24 UUR IN Kirchberg

24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In elke aflevering nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in