Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Geniet mee van 24 UUR IN Livigno

Wintersportredacteur

In de eerste week van april waren we in het Italiaanse Livigno voor opnames van 24 UUR IN. Het was dan wel april, qua weer leek het net januari. Er kwamen dikke sneeuwvlokken naar beneden en winterser kon bijna niet. Ondanks het weer, of misschien juist dankzij het weer, hebben we enorm genoten in dit Italiaanse dorpje. We waren er afgelopen zomer al en het was onwijs leuk om het dorp en de omgeving ook eens ’s winters te zien. Geniet met ons mee met deze nieuwe en laatste aflevering van dit seizoen van 24 UUR IN.

Livigno

Livigno ligt op zo’n 960 km vanaf Utrecht en is belastingvrij. Dit merk je onder andere bij het tanken, want dat is echt een stuk goedkoper dan in Nederland. Daarnaast vind je in het dorp ook ruim 250 winkels waar je belastingvrij kunt winkelen. Onder andere merkkleding, parfum, alcohol en wintersportartikelen kun je hier dus goedkoop in de winkels kopen. Maar niet iedereen komt om te winkelen. Je kunt hier namelijk ook prachtig skiën. Het skigebied van Livigno biedt toegang aan 115 km aan pistes, verdeeld over twee gebieden. Deze gebieden liggen aan beide kanten van het dorp en zijn verbonden via de busdienst Skilink die hier elke 10 minuten tussen de dalstations rijdt.

24 UUR IN Livigno

Tijdens 24 UUR IN Livigno probeerden we in een korte tijd zoveel mogelijk van het skigebied te ontdekken. Zo maakten we een prachtige toer met een gids en gingen we freeriden. Vervolgens ontdekten we het skigebied ook op de pistes. Een leuke extra activiteit die hier op het programma stond, was het sneeuwscooter rijden. Onder begeleiding van een gids maakten we een rondje op een sneeuwscooter. Daarna was het tijd voor wat ontspanning. Hiervoor bezochten we Aquagranda, waar we genoten van een welverdiend drankje in de hottub. Hierna was het tijd om de dag af te sluiten en hoe kan dat anders dan met een heerlijke maaltijd. Met de fatbike fietsten we naar boven, waar een goed diner op ons stond te wachten.

Je ziet het allemaal in onderstaande aflevering van 24 UUR IN!

24 UUR IN seizoen 2

24 UUR IN Livigno was de laatste aflevering van het tweede seizoen van 24 UUR IN. Van december tot en met april hebben we in totaal 8 afleveringen voor seizoen 2 opgenomen. En we hebben goed nieuws, want ook de eerste drie afleveringen van 24 UUR IN seizoen 3 zijn inmiddels opgenomen! Hiervoor moet je wel nog even geduld hebben, want deze komen pas aan het begin van volgende winter online. Wil je niets missen volgend seizoen of wil je alle afleveringen nog een keer terugzien, abonneer je dan nu op het 24 UUR IN YouTube-account. Hier kun je alle video’s van de afgelopen seizoenen terugvinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in