Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

In dit skigebied skiet een pistebutler (mét prosecco!)

Wintersportredacteur

Sommige skigebieden zijn net even specialer dan andere skigebieden. Turracher Höhe is daar een goed voorbeeld van. Dat heeft alles te maken met de pistebutler die hier op de pistes te vinden is. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Alweer twee jaar geleden bracht ik samen met Yvonne een bezoek aan Turracher Höhe. Nog steeds denk ik daar met mooie herinneringen aan terug. Tijd om je meer te vertellen over deze bijzondere wintersportbestemming!

Een onbekend pareltje

Turracher Höhe ligt op iets meer dan 1000 km rijden vanaf Utrecht, op de grens van Steiermark en Karinthië. Vooral de laatste 50 km van de route zijn prachtig. Die nemen je mee over een kronkelige bergweg en langs pittoreske dorpjes. Bij aankomst valt het meteen op dat dit niet echt een dorp is, maar meer een soort van groot skiresort gelegen aan een bergpas. Toch doet dat niks af aan de sfeer. De meeste accommodaties liggen aan de piste en de natuur is prachtig.

Het skigebied van Turracher Höhe telt 42 km aan pistes. Die reiken tot een maximale hoogte van 2205 meter. Skiën doe je aan weerszijde van het gelijknamige meer, in Biosferenpark Nockberge én in het grootste dennenbos van Europa. De pistes zijn lekker breed en moeilijk wordt het hier niet echt.

Lees ook: 10 ideale skigebieden voor beginners

Met de taxi het meer over

Met 42 pistekilometers is Turracher Höhe niet groot, toch zijn de skimogelijkheden dat wel. Een tip is de Seerunde skitocht. Die neemt je mee langs de mooiste plekjes van het skigebied én over het gelijknamige meer. Waterskiën is niet nodig en je hoeft ook niet in een bootje te stappen. Je laat je gewoon voorttrekken door de Seetaxi over het bevroren meer. Deze speciale tractor heeft een stang waar je je aan vast kunt houden.

Borrelen met de pistebutler

En dan nu waar het allemaal om draait in dit artikel: de pistebutler en bijbehorende butlerservice. Al jaren lang zorgt de pistebutler ervoor dat het wintersporters aan niets ontbreekt in Turracher Höhe. Dagelijks is hij op de piste te vinden en als je hem tegenkomt, schenkt hij met liefde een glas bubbels voor je in. Zonnebrand nodig? Druivensuiker nodig? Een zakdoekje? Tips voor een fijne berghut? Bij de pistebutler ben je aan het juiste adres. En het mooie van alles: het is helemaal gratis!

Pistebutler Turracher Höhe

Op stap met de pistebutler

Bij prosecco, snoepjes, zakdoekjes en zonnebrand houdt het niet op. Je kunt ook met de pistebutler op stap. Wanneer je overnacht in een partneraccommodatie, dan zijn extra activiteiten van de pistebutler helemaal gratis. Ga bijvoorbeeld ‘early bird’ skiën, sneeuwschoenwandelen of maak een ‘Genußsafari’. Je kunt de pistebutler ook inhuren, maar daar moet je dan wel extra voor betalen.

Prosecco op de piste in Turracher Höhe

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in