Turracher Höhe

Turracher Höhe ligt op 1400 meter hoogte, op de grens van Steiermark en Karinthië. Het skigebied telt zo'n 42 kilometer aan pistes en ligt rondom een bevroren meer waar je ook overheen kunt wandelen. Wil je tijdens het skiën het meer oversteken, dan kan dit met de Seetaxi. De Seetaxi is een bijzonder soort skilift: een tractor sleept wintersporters van de ene naar de andere kant van het meer. Verwacht in Turracher Höhe geen gezellig centrum, het is meer een verzameling van hotels en vakantiehuizen bovenop een bergpas. Maar in deze prachtige omgeving mis je geen winkels of drukke bars, juist de natuur en de rust, geven Turracher Höhe iets speciaals.

De pistes van Turracher Höhe gaan tot maximaal 2205 meter hoogte. Het skiseizoen begint hier altijd al vroeg, in november, en loopt tot eind april/begin mei. Je skiet hier in het grootste dennenbos van Europa. Veel van de afdalingen liggen tussen de bomen, waardoor je ook op dagen met sneeuw en mist relatief goed zicht hebt. In Turracher Höhe vinden ze service en gastvriendelijkheid enorm belangrijk en dat merk je overal, zowel in de accommodaties als de hutten op de berg. Je vindt hier geen grootschalige onpersoonlijke buffetrestaurants, maar kleine knusse berghutten met vriendelijke service en fijne lokale specialiteiten.

Skiinformatie Turracher Höhe

Beoordelingen Turracher Höhe

Algemene informatie Turracher Höhe

Het skigebied van Turracher Höhe is over het algemeen niet al te moeilijk: er zijn 14,7 km blauwe pistes, 24 km rood en 3,5 km zwart. Hierdoor zijn beginners en families hier sowieso aan het goede adres, maar ook gevorderde skiërs die het niet erg vinden wat vaker dezelfde piste te nemen zitten hier helemaal goed. Bovendien heeft het skigebied nog veel te bieden naast normale afdalingen. Zo is er een enorm funpark van 1,5 km lang, een funslope van dezelfde lengte, een funcross en een alpencoaster 'Nocky Flitser' van 1600 meter lengte.

Ook is er een mooi kinderland direct in het dal, waar de mini's spelenderwijs leren skiën. Vanaf het hoogste punt van het skigebied, op de 2205 meter hoge Kornock, heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bijzondere glooiende Nockberge: dit is Nationaal Park en Biosphärenpark. In Turracher Höhe kun je ook prachtige winterwandelingen maken en langlaufen. Door het afwisselende aanbod aan winterse activiteiten is Turracher Höhe ook een geliefde bestemming voor een wintersport met 3 generaties.

Turracher Höhe heeft een unieke service: een pistebutler. De pistebutler rijdt op zijn sneeuwscooter door het skigebied en voorziet je van zakdoekjes, gratis prosecco, druivensuiker en beantwoord alle vragen die je hebt. Ook kun je - wanneer je overnacht in een van de accommodaties in Turracher Höhe - gratis met de pistebutler op pad voor een sneeuwschoenwandeling in de ochtend of bijvoorbeeld een culinaire skironde. Hierbij maak je een tocht langs diverse hutten en bij elke hut krijg je (gratis) een kleine specialiteit, je hoeft alleen je drankjes af te rekenen.

Bij de Kornockbahn heeft de pistebutler zijn 'huiskamer' waar iedereen gebruik van mag maken. Hier kun je lekker warm je meegebrachte lunch opeten bijvoorbeeld. Houd je van actie, dan kun je aan het einde van de middag mee met een sneeuwscootertocht. Ook dit is uniek in de Alpen, want dit mag bijna nergens: samen met een gids rijdt je een tocht door de ongerepte natuur. Je kunt alleen op een scooter of samen. Een geweldige belevenis!

Dorpen in Turracher Höhe

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in