Nieuwsalert per mail ontvangen

In 30 landen skien voor het goede doel

De laatste jaren hebben de goede doelen organisaties grote sprongen gemaakt. Veel mensen praten momenteel zelfs over een overschot aan goede doelen organisaties, maar ik ben van mening dat er niet zo gezeurd moet worden. De achterliggende gedachte is goed en je bent er zelf bij welk goede doel je wel sponsort en welke niet. Zo worden er in de sportwereld ook verschillende initiatieven getoond om geld op te halen voor het goede doel. Zo zijn Sofie Wagenaar & Remco Reuver dit jaar begonnen om geld binnen te halen met hun grootste passie: “skien”.

Zo hebben Sofie Wagenaar en Remco Reuver aan het begin van het winterseizoen het plan gemaakt om met een omgebouwde Mercedes Vaneo 30.000 km af te leggen om vervolgens in dertig verschillende landen te gaan skien. Hiermee werd het plan om Ski for Wishes op te starten en feit en begon het tweetal aan een spannende reis.

Een mooi avonturen waarbij beide avonturisten in contact hopen te komen met veel verschillende culturen. Door het reizen door verschillende landen wordt je geconfronteerd met onverwachtse situaties en passeer je verschillende soorten natuur. In eerste instantie was dit voor beide een droom om eens in het leven te hebben gedaan. Toen kwam de gedachte om er een goed doel aan te koppelen en sponsoren te binden aan het project.

In landen waar de welvaart minder is dan wij hier in Nederland gewend zijn worden kinder-skispulletjes gebracht. Hiermee wordt een plaatselijke kinderskischool gesteund en kunnen er weer meer kinderen in contact gebracht worden met de ‘verslavende’ sport skien. Aan het einde van de tour worden alle gesponsorde spullen geveild en zal de opbrengst naar Make-A-Wish Nederland gaan.

Wil je het tweetal volgen? Ga dan naar Skiforwishes.nl en meld je aan. Bekijk hieronder de vorderingen van het koppel en zie waar zij al geweest zijn.

Aflevering 1:

 Aflevering 2:

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in