Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Huisdier wel of niet mee naar de sneeuw?

Wintersportredacteur

Een huisdier meenemen op vakantie geeft voor de meeste mensen meer balast dan dat het voor ontspanning zorgt. Tijdens een drukke wintersportdag ook nog eens denken aan het uitlaten van je hond is niet ideaal. Met wintersport hoor je zorgeloos te kunnen genieten van je vrijheid en daar hoort een huisdier niet bij zou je zeggen. Toch blijkt, uit onderzoek van Casamundo.nl, dat steeds meer wintersporters hun hond meeneemt richting de sneeuw. Dan komt uiteraard de vraag naar boven: waar komt deze toename ineens vandaan en waarom worden honden niet toegestaan in hotels en appartementen?

Een wintersportvakantie is tegenwoordig bij veel mensen anders ingedeeld dan vroeger. Waar vroeger een skivakantie bestond uit 7 van de 7 dagen skien, worden er tegenwoordig ook dagen rust ingepland waar andere activiteiten in worden verricht. Hierbij kan gedacht worden aan een wandeling, andere wintersportactiviteiten zoals rodelen of een heerlijke dag relaxen in de sauna. Vooral de doelgroep die de vakantie op deze manier indelen hebben meer tijd voor een huisdier. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de afgelopen drie jaar een groei te zien is van 25% van mensen die hun hond meenemen op wintersportvakantie. Hierbij zijn Tirol en het Salzburgerland favoriet.

Opvallend is dit gegeven wel, want de meeste hotels en appartementen zijn vel tegen huisdieren in het verblijf. De voornaamste reden hiervan is dat bijna alle hotels en appartement tapijten vloeren hebben, en hierdoor de haren niet meer weg krijgen van de vloer. Daarnaast hebben hotel eigenaren een hekel aan huisdieren in het verblijf terwijl de eigenaren op de piste zijn.

De fanatieke skier zorgt er uiteraard voor dat hun huisdier in Nederland bij een hondenopvang worden geplaatst. Zo kan deze doelgroep zorgeloos genieten van de pistes en hebben zij geen zorgen meer voor hun huisdier.

Ondanks de toename van het aantal huisdieren die meegaan op wintersport, heb ik nog nooit gehoord van een dierenopvang in skigebieden. Een centrum waar je dagelijks je huisdier kan langs brengen zodat je zelf zorgeloos de pistes op kunt. Er zijn genoeg ruimtes op de berg of in het dal waar de honden met elkaar kunnen rondrennen en de dag zo prima kunnen invullen. Hiermee wordt het probleem van opgesloten huisdieren in hotel en appartement kamers voorkomen en wordt er in het gebied ook weer geld verdiend. In mijn ogen allemaal voordelen voor het skigebied.

Zeker met de toenemende vergrijzing in Nederland zal het percentage wintersporters met huisdieren alleen maar toenemen. 55+ers zullen niet 7 dagen skien en zullen meer gebruik maken van de wandelroutes in het skigebied. Dierenopvang in skigebieden is in mijn ogen wellicht wel een gat in de markt.

We gaan het zien….

 

 

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in