Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

DROOMVERBLIJF: White Desert Hotel op Antarctica

Wintersportredacteur

Bij een wintersportvakantie denk je aan de Alpen en misschien ook nog wel aan Noorwegen of Canada, maar waarom zo beperkt denken? Dankzij de oprichters van het White Desert Hotel kun je ook voor een luxe wintersport naar Antarctica.

Toen Patrick Woodhead – leider van het team dat de eerste oost naar west oversteek van Antarctica maakte – in 2006 met drie teamgenoten in een tentje een storm afwachtte zat hem één ding dwars. Waarom krijgen enkel wetenschappers en een paar gekke avonturiers zoals hijzelf de kans om het echte Antarctica te zien? En met het echte Antarctica bedoelde hij het vasteland van het continent. Een uitdaging was geboren.

LEES OOK: Luxe vakantiewoning in Val d’Isère heeft zelfs een klimmuur

In de kleine tent midden in de storm werd een compleet nieuw kamp bedacht. Een comfortabel kamp met verwarming en de luxe van vroege Victoriaanse ontdekkingsreizigers. Zo zouden er bijvoorbeeld leren stoelen moeten komen en moest er een geweldige chefkok aanwezig zijn. Een volgende eis was dat het project milieuvriendelijk moest zijn. Met 24 uur zonlicht per dag en harde wind was stroomvoorziening in ieder geval geen probleem. Nu, 13 jaar later, zijn al enkele honderden mensen te gast geweest in het nieuwe kamp van wereldklasse.

The Living Room

Het hotel is bedoeld voor de welvarende bovenlaag van de bevolking die van unieke ervaringen houdt. De staff van het hotel bestaat uit ervaren gidsen met zelf een schat aan ervaring als het om poolexpedities gaat. Naar wens stellen ze een uitdagend programma voor je samen. Dat programma kan relaxed zijn of gevuld met adrenaline. Zo kun je bijvoorbeeld het wildlife gaan bekijken, kiteskiën, wandelen door ijstunnels, rotsklimmen of tokkelen. Het luxepaardje en de Bear Grylls avonturier komen beide aan hun trekken, daar zorgen de gidsen wel voor.

De plaatjes van het kamp en de omgeving zijn adembenemend. Maar dat mag ook wel voor de geldsom die je neertelt voor een bezoekje aan het kamp. Kosten zijn afhankelijk van de expeditie, maar goedkoop is het niet. Meer info vind je op de website van het hotel. Zwijmel voorlopig nog maar even weg bij de kiekjes hieronder.

White Desert on the edge of the lakeTwo DC3 basler planes next to young chicks

summitting a mountainShower room at campLoungeInside the sleeping podFirst steps on AntarcticaEntering the ice tunnelsEarth AxisCrossing snow bridgeCocktail hour at campClimbing the RocksChicks in a crecheCampApproaching the Runway

IDEE VOOR JE VOLGENDE VAKANTIE: THE EAGLES VIEW SUITE

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in