Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoeveel kilometer ski jij op een dag?

Als wintersporter leg je ongemerkt best veel kilometers af. Maar hoeveel zijn dat er nou? Gelukkig is dat allemaal strak bij te houden met de huidige technologie. Hoeveel kilometer ski jij op een dag? Ben jij een relaxte skiër of een echte kilometervreter? Wij spraken vandaag met enkele van de laatste types. 

Skiline.cc

Met behulp van de technologie van Skiline.cc is het aan de hand van je skipas mogelijk om te zien hoeveel kilometer je hebt geskied op een dag. Om daarachter te komen voer je jouw skipasnummer in op de website of in hun app en daarna krijg je een volledig overzicht van wat je zoal gedaan hebt. Je ziet welke liften je hebt genomen, hoeveel hoogtemeters je hebt afgelegd en dus ook hoeveel kilometer je hebt geskied.

De gegevens van Skiline zijn voor elke wintersporter natuurlijk tof. Een beetje inzicht in je eigen beweging is wel zo leuk. De een blijft echter op 40 km steken, terwijl de ander er een sport van maakt om zoveel mogelijk kilometers te skiën. Maar wat is nou het maximale wat je op een dag kunt skiën? Een goede vraag, waar 5 gasten uit Aalsmeer deze week achter wilden komen.

Meer dan 100 km

Voor zichzelf hadden de mannen een uitdaging bedacht en die uitdaging was dat ze meer dan 100 km op een dag wilden skiën. Wij kregen lucht van die uitdaging en spraken met Joost, Domenique, Joep, Antoon en Coen over hun recordpoging. Antoon vertelt: “Een paar weken geleden waren een paar vrienden van ons ook hier in Gerlos en die waren aan het opscheppen dat ze 71 kilometer hadden geskied. Nadat wij een paar dagen hadden geskied bekeken wij ook de stand van zaken en zagen we dat we 70 kilometer hadden geskied. Daar moesten we wat aan veranderen.”

De mannen uit Aalsmeer


Coen vertelt verder: “Wij hebben ons toen niet alleen ten doel gesteld om meer te skiën dan onze vrienden, maar ook om de lat een stuk hoger te leggen. We wilden meer dan 100 km skiën. Dat betekent dat we ‘s ochtends al voordat de lift openging stonden te wachten en toen de laatste liften dichtgingen pas stopten. Het was een dag flink doorknallen, maar we hebben het gered. Op het laatst was het nog wel even spannend, want het internet werkte niet mee waardoor we niet konden zien wat de huidige stand van zaken was. Er zat niets anders op dan doorknallen dus. Het biertje achteraf hebben we in ieder geval wel verdiend.” 
In de video hieronder wisten de mannen nog niet of ze de uitdaging wel aankonden.

Uiteindelijk was het resultaat er en het bewijs vind je hieronder.

En jij?

Wij zijn benieuwd wat jouw record is en of dat in de buurt van de 100 km komt. Laat je ons dat even weten? En vergeet niet een bewijs bij te voegen 😉. Fijne kilometers!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in