Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hochzillertal – Hochfügen: tips voor je skivakantie

Wintersportredacteur

Ben je in Gerlos of Köningsleiten op wintersport geweest, dan heb je onderweg de bordjes naar Fügen en Kaltenbach vast wel voorbij zien komen. Deze gezellige wintersportdorpen zijn samen met nog twee andere dorpen onderdeel van skigebied Hochzillertal – Hochfügen, een skigebied aan het begin van het Zillertal. Een fantastisch mooi gebied met veel uitdaging en meer dan genoeg pistekilometers!

Het skigebied van Hochzillertal – Hochfügen is vanaf Utrecht gemakkelijk te bereiken. Ga je op wintersport naar het skigebied, dan zijn er verschillende wintersportdorpen waar je kunt overnachten. Het leukst is om zo dicht mogelijk bij de piste te verblijven, zodat je zo min mogelijk hoeft te lopen, rijden of bussen. Ga je naar dit gebied, dan zijn de dorpen Fügen, Kaltenbach en Hochfügen daarin de beste optie. Fügen zelf beschikt wel over de minste pistekilometers en is (nog) niet aangesloten op de rest van het gebied. Verder is ook Aschau im Zillertal is een goed idee. Hier kun je echter alleen naar beneden skiën, omhoog moet je in Kaltenbach.

Sneeuwzeker skiën, weinig wachten en veel kilometers

Het skigebied is vrij hoog gelegen en daardoor is het sneeuwzeker. Mocht het met de sneeuw wat minder zijn, dan doen de sneeuwkanonnen erg hun best om de pistes zo mooi mogelijk te maken. Hierdoor kun je er tot ver in het voorjaar skiën. Het skigebied is modern en heeft de laatste jaren veel investeringen in nieuwe liften gedaan. Dat is heel fijn, want het scheelt je een berg wachttijd en daardoor kun je nog meer kilometers op één dag maken.

img_1466

Als je een skipas koopt, dan kun je daar niet alleen het gebied van Hochzillertal – Hochfügen mee skiën, maar ook dat van de Zillertal Arena, Mayrhofen en de Hintertuxer gletsjer. Dat betekent niet 126 kilometer piste, maar ruim 500 kilometer! Heel leuk als je denkt dat je alles wel zo’n beetje gezien hebt in het gebied (wat ik niet denk) en als je toe bent nog meer pistekilometers. Het skigebied heeft voor iedere skiër genoeg uitdaging te bieden. Er zijn veel rode pistes, een aantal flink zwarte pistes en slechts een aantal blauwe pistes. Overal kom je gezellige berghutten tegen waar je kunt stoppen voor een heiße choco of een lekkere lunch.

De plek voor een feestje

Vind je het belangrijk om naast het skiën ook gezellig te après-skiën? Dan ben je in skigebied Hochzillertal – Hochfügen aan het juiste adres. Elk dorp heeft na het skiën wel wat gezelligs te bieden en mogelijkheden voor een feestje tot diep in de nacht. In Fügen kom je bij het dalstation een aantal gezellige kroegen tegen waar je lekker los kunt gaan op de bekende après-skihits. Ga bijvoorbeeld eens naar de Inselbar of de Pizz Pub. Ga je skiën in Hochfügen? Aan het begin van de parkeerplaats kun je met een trap omhoog en vind je een gezellige panorama bar, de Gogola Alm. Hier kun je lekker borrelen, dansen en zingen. Ben je met de auto? De weg terug is vol bochten, dus let op!

img_1705

Tips in Hochzillertal – Hochfügen

  • Start de dag in Hochfügen. Vanaf hier ski kun je namelijk, met uitzondering van de Spieljoch, alle bergen van het skigebied bereiken. Red jij ze allemaal heen en terug in één dag?
  • De zwarte 4 in Hochfügen is een hele lekkere piste!
  • Toe aan een beetje ontspanning of is het slecht weer? Erlebenis Therme Zillertal ligt aan de rand van het dorp. Hier kun je je spieren wat rust geven in de sauna, of je trekt er wat baantjes in het zwembad.
  • Lunchen in de Wedelhütte. Je hebt er een prachtig panoramisch uitzicht en het eten is erg lekker!
  • Pak de trein richting de Zell am Ziller. Het is niet alleen leuk om met de trein langs de besneeuwde vlaktes te rijden, het is ook weer eens wat anders om met je ski’s in de trein te zitten.
img_1428

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in