Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Hochkar heropent skigebied door enorme hoeveelheid sneeuw

Wintersportredacteur

Dat Oostenrijk een fantastische winter heeft gehad, is inmiddels geen nieuws meer. Tot laat in het voorjaar waren de pistecondities om van te dromen en bleven de temperaturen laag. Daarom ligt er nu, half mei, nog steeds veel sneeuw in sommige skigebieden. Alle niet-zomer skigebieden hebben inmiddels hun liften gesloten, maar skigebied Hochkar gaat komend weekend een uitzondering maken. Zij zullen nog een keer het skigebied openen voor publiek. 

Skigebied Hochkar nog twee dagen open

De winter lijkt oneindig lang te duren en de meeste skigebieden zijn er zo langzamerhand wel klaar mee. Ze zijn toe aan het mooie weer en bereiden zich voor op de zomer. Echter, skigebied Hochkar is hier uitzondering op de regel. Er ligt nog zoveel sneeuw in dit skigebied dat ze besloten hebben komend weekend weer open te gaan. En het mooie van alles: ze doen het helemaal gratis! Je hoeft dus niet nog een skipas te kopen om de laatste twee dagen van dit winterseizoen in Hochkar mee te pakken. Het skigebied kondigde deze actie aan met onderstaand Facebookbericht. Het bericht is vanmiddag naar buiten gebracht en na twee uur al ruim 700 keer gedeeld. Dat zullen nog twee drukke dagen worden in skigebied Hochkar!

Ook interessant: deze skigebieden zijn alleen in de zomer geopend

Records worden verbroken

De winter van 2018-2019 zal de boeken in gaan als een winter van records. In januari viel een recordhoeveelheid sneeuw, het record achteruit skiën werd ruim verbeterd en ook de grootste portie Kaiserschmarrn ooit werd deze winter gemaakt. Daarnaast is mei 2019 waarschijnlijk de koudste meimaand sinds 40 jaar en verbrak iemand het record marathon rennen op skischoenen. Met zo’n goede winter is het dan ook niet raar dat een ‘gewoon’ skigebied half mei weer open gaat.

 

Zomerskigebied Saas-Fee

Er zijn skigebieden die ook ’s zomers open zijn. Deze liggen hoog genoeg om het hele jaar sneeuw te kunnen garanderen of krijgen ’s winters zoveel sneeuw dat ze dan niet open kunnen gaan. Een deel van het skigebied van Saas-Fee ligt hoog genoeg en opent vanaf 13 juli voor het zomerskiën. De voorbereidingen daar zijn op dit moment in volle gang. Meer daarover kun je in onderstaand artikel lezen.

Indrukwekkende beelden van voorbereidingen zomerskigebied Saas-Fee

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in