Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Wereldrecord marathon rennen op skischoenen verbroken

Wintersportredacteur

Een marathon rennen is al een prestatie op zich, maar doe je dat ook nog eens op skischoenen, dan ben je echt een held. De meeste skiërs zullen er niet aan moeten denken, toch zijn er al een aantal die een poging hebben gewaagd. Ook dokter Paul Harnett. En met succes, hij heeft hiermee zelfs het wereldrecord verbroken!

Wereldrecord marathon rennen op skischoenen verbroken

Dokter Paul Harnett heeft met een tijd van 5 uur en 30 minuten het wereldrecord marathon rennen op skischoenen verbroken. Hij is met deze tijd meer dan 20 minuten sneller dan de vorige wereldrecordhouder, die daar 5:52:16 uur over deed. Wat een prestatie, wij moeten er niet aan denken om 42 km op skischoenen te moeten rennen!

Voor het goede doel

Paul Harnett is een orthopedisch chirurg en zoals hij zelf in onderstaande video al aangeeft, zou hij eigenlijk veel beter moeten weten. De arts is gespecialiseerd in heupfracturen en regelmatig krijgt hij personen op zijn operatietafel die deze klachten door het lopen van een marathon hebben opgelopen. Toch heeft hij een hele goede reden voor zijn ludieke actie. Door het rennen van de London Marathon op skischoenen, heeft hij geld ingezameld voor de British Paralympic Association. Paul heeft ontzettend veel respect voor deze sporters. Een marathon rennen op skischoenen is slechts een fractie van wat deze mensen in hun dagelijks leven moeten overwinnen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in