Nieuwsalert per mail ontvangen

Indrukwekkende beelden van voorbereidingen zomerskigebied Saas-Fee

Wintersportredacteur

Saas-Fee is één van de weinige skigebieden in de Alpen waar je het hele jaar door kunt skiën. Zomers beperkt het aantal pistekilometers zich weliswaar tot de gletsjer, maar alle wintersporters die geen genoeg van skiën en sneeuw krijgen kunnen hier toch een aantal afdalingen maken. Inmiddels is men hier alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de zomer.

Skiën in Saas-Fee

Saas-Fee behoort tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden in de Alpen. Dat heeft alles te maken met het feit dat de pistes hier tussen de 1800 en 3600 meter hoogte liggen. In het winterseizoen heb je toegang tot iets meer dan 100 km aan pistes en door de aanwezigheid van de gletsjer kun je hier ook in de zomermaanden skiën. Het pisten-aanbod is dan beperkt tot zo’n 20 km.

 

Openingstijden zomerskigebied Saas-Fee

Kun jij geen genoeg krijgen van de sneeuw en wil je graag in de zomer ook een paar dagen gaan skiën? Saas-Fee hanteert voor de gletsjer de volgende openingstijden in de zomer en herfst:

  • 13 juli – 1 september: Alpin Express open vanaf 7.00 uur. Skiën mogelijk tot 12.00 uur.
  • 2 september – 15 september: Alpin Express open vanaf 7.30 uur. Skiën mogelijk tot 13.00 uur.
  • 16 september – 6 oktober: Alpin Express open vanaf 8.00 uur. Skiën mogelijk tot 14.00 uur.
  • 7 oktober – 31 oktober: Alpin Express open vanaf 8.30 uur. Skiën mogelijk tot 15.00 uur.

Ook interessant: deze skigebieden zijn open in de zomer.

Voorbereidingen zomerskigebied

Kässbohrer Saas-Fee is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het zomerskigebied. Via Facebook hebben zij een indrukwekkende foto-update gedeeld van de werkzaamheden. Wat een enorme hoeveelheden sneeuw! Bekijk de beelden hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in