Nieuwsalert per mail ontvangen

Hier baal je van nu het einde van het skiseizoen steeds dichterbij komt

Wintersportredacteur

Het is eind maart. De lente is gestart en het einde van het skiseizoen komt steeds dichterbij. Veel skigebieden blijven nog tot en met Pasen open, maar daarna is het voor de meeste toch echt gedaan. Op een paar gletsjerskigebieden na, is skiën dan alleen nog maar mogelijk aan de andere kant van de wereld of in een skihal…

Hier baal je het meest van…

1. Het duurt maanden voordat de winter weer terug is

Het is nu eind maart. De officiële winter begint 1 december. Reken dus maar uit hoe lang dat nog duurt!

2. Geen schnitzels en kaiserschmarrn, maar barbecuen

Het barbecue seizoen komt eraan en daar baal je van. Jij hebt veel meer zin in een wintersportmaaltijd. Natuurlijk kun je je eigen keuken induiken, maar niks is lekkerder dan een echte Oostenrijkse schnitzel of een portie kaiserschmarrn. Uiteraard op het terras met de witte bergen op de achtergrond.

3. Je moet de après-ski gaan missen

Leuk hoor al die festivals in de zomermaanden, maar niks wint het van een avondje après-skiën met je vrienden. Lekker ongegeneerd meezingen met foute muziek, veel bier drinken en gekke dansjes doen. Wat baal je ervan dat je dit moet gaan missen!

4. De bergen worden weer groen

Want ja, wit is toch echt jouw lievelingskleur. Groen steekt daar zo bij af! Vreselijk…

5. Geen duik meer in de sneeuw, maar in het water

Diepsneeuwduikchallenge na diepsneeuduikchallenge heb je deze winter gedaan. Helaas begint de sneeuw langzaam weg te smelten en kun je alleen nog maar een duik nemen in het water.

6. Geen koffiepauze meer met apfelstrudel

Wat is het toch een fijn moment van de dag, die koffiepauze met apfelstrudel. Uiteraard met een flinke schep vanillesaus. Het enige vooruitzicht de komende maanden is koffie uit de koffiemachine op je werk met een droog koekje erbij. Niet leuk!

 

7. Dat je je skischoenen moet omwisselen voor teenslippers

Uh… Oké nee niet waar! Maar toch sta je liever op je skischoenen in de sneeuw, dan op je teenslippers in de zon.

8. Warmte

Veel mensen vinden het fijn, maar jij als echte wintersportfan niet. Je hebt liever sneeuw en frisse berglucht. Lekker in je ski-jas naar buiten, in plaats van in zo’n stom leren jasje…

Waar baal jij het meest van?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in