Nieuwsalert per mail ontvangen

Het startsein is gegeven

De wintersportgebieden hebben vandaag officieel het startsein gegeven voor seizoen 2013-2014. Heerlijk om te zien dat de stille zomerse dorpjes omgetoverd worden tot toeristische trekpleister waar wintersport centraal staat. Wat voor gevoel maakt dat bij jullie los?

Voor degene die zaterdagochtend zijn gaan rijden richting de Alpen hebben over algemeen een minder leuke reis doorgemaakt. Als we de verhalen en file informatie mogen geloven is de reisduur gemiddeld met twee uur verlengd wegens files op de snelwegen. Zoals al voorspeld zou het grootse gedeelte op zaterdag vertrekken, wat natuurlijk vragen is om files en verkeersopstoppingen.

De wintersporters die vrijdag zijn gaan rijden hebben meer geluk gehad. Uiteraard hebben zij ook drukte gehad bij de grote steden, maar over het algemeen was het zeer rustig op de Franse en Duitse snelwegen. Naast dat zij een rustige reis hebben gehad, heeft deze groep ook het genoegen gehad om zaterdag te genieten van lege piste en skiliften zonder lange rijen.

Veel wintersporters zijn na hun lange reis helemaal gebroken en hebben geen puf meer om naar de apres-ski te gaan. Lekker vroeg in hun bed om de volgende dag fit op de piste te staan. Geef ze eens ongelijk! Hierdoor waren de apres ski tenten nog redelijk rustig en restaurants nog niet volgeboekt.

Dit beeld is vandaag compleet veranderd. Apres-ski tenten staan bomvol, het personeel in restaurants maken overuren en het skilift personeel is weer druk met het begeleiden van wintersporters die moeite hebben met instappen. “De eerste week van de kerstvakantie is voor ons het definitieve startsein voor het winterseizoen” aldus een skischool eigenaar in Oostenrijk. Alle skiliften zijn vandaag open gegaan en restaurants hebben het eerste weekmenu op de kaart gezet.

Skischolen hebben gisteren enorme drukte gehad met inschrijvingen voor de eerste week van de kerstvakantie. Het resultaat was er ook naar, want alle skileraren in de Alpen stonden vanmorgen paraat om hun eerste lesnemers te ontvangen. Zo rustig als dat de pistes zaterdag nog waren, zo druk waren zij vandaag. Jammer genoeg zijn de wachtrijen weer een feit en moet je iets langer wachten op je biertje in de apres-ski.

Dat ze in het skigebied klaar zijn voor het nieuwe seizoen mag duidelijk zijn. Alle riemen zijn aangetrokken om de wintersporters weer een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Heerlijk gevoel al zeg ik het zelf. We gaan een mooie winter tegemoet!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in