Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het blijft maar sneeuwen, dit weekend weer grote sneeuwkansen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren was het heerlijk om naar de webcams te kijken. De hele dag kwamen er flinke vlokken uit de lucht vallen. Ook vandaag valt er nog een klein laagje en dan is er een kleine pauze. Deze duurt echter niet lang, want dit weekend trekken er weer dikke sneeuwwolken over de skigebieden. Waar het nog meer gaat sneeuwen? Lees snel verder.

Al een flinke laag gevallen

Eind vorige week heeft de winter weer een comeback gemaakt. De skigebieden en sommige dalen zijn weer winters wit en dat is zoals het hoort eind februari. Ook gisteren sneeuwde het nog flink in de Zuid- en West-Alpen. Lokaal is er al meer dan een meter verse sneeuw gevallen en daarmee is deze sneeuwdump nog niet klaar. Er komt nog meer sneeuw aan!

Lees ook: 385 cm sneeuw op de Stubaier Gletscher

Nog meer sneeuw!

De sneeuwgrens stijgt eerst een beetje voordat deze weer daalt in het weekend. De komende twee dagen verlopen in veel gebieden zonnig en deels droog. Maar er komt dus nog meer sneeuw aan. Deze valt volgens de huidige voorspellingen vooral in de Zuid-Alpen. Vanaf donderdagavond trekt er nieuwe neerslag over het Alpengebied. Deze zorgt vrijdag voor veel sneeuw in onder andere de Franse Alpen. Daarna trekt dit front ook over de andere wintersportlanden. Vanaf zaterdag sneeuwt het tientallen centimeters in delen van Italië, de zuidelijke Franse Alpen, het zuiden van Zwitserland en het zuiden van Oostenrijk. De sneeuwgrens kan dan ook tot 1000 meter zakken.

Hoeveel sneeuw valt er?

Zondag vallen volgende de huidige voorspellingen de grootste hoeveelheden in de skigebieden. Wauw, de voorspellingen laten echt flinke hoeveelheden zien voor de Zwitserse en Franse Alpen! Tot en met zondag valt er ongeveer:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in