Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Heropbouw dalstation Nauders verloopt volgens plan

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op 21 oktober brandde het net nieuw gebouwde dalstation in Nauders helemaal af. Met de winter voor de deur was dit een enorme tegenslag voor het skigebied. Op het moment wordt er weer flink gewerkt en het lijkt erop dat de lift ‘gewoon’ op 10 december voor het eerst kan draaien.

Over nog maar vijf weken staat de opening van de liften in Nauders gepland en het was nog maar de vraag of een wederopbouw van het dalstation voor die tijd mogelijk zou zijn. Nu de afbraak van het in vlammen opgegane station voltooid is en de eerste kleine werkzaamheden begonnen zijn heeft het liftbedrijf er alle vertrouwen in dat de oorspronkelijke openingsdatum gehandhaafd kan worden.

Volgende week wordt het dak weer op het gebouw gezet en op 17 november wordt de techniek voor de lift geleverd. Weer een week later kan de liftkabel in ontvangst genomen worden. Alle betrokken bedrijven denken mee en werken hard door, soms zelfs de klok rond.

Nog steeds is niet precies bekend waardoor in oktober het dalstation in vlammen op kon gaan, maar de oorzaak wordt met de bouwwerkzaamheden in verband gebracht. De totale schade werd tussen de vier en vijf miljoen geschat, maar nu wordt langzaamaan duidelijk dat de kosten nog verder oplopen tot wel 6,5 miljoen. Gelukkig wordt de schade door de verzekering gedekt.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in