Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote scheur in bekende Black Wall piste in Glacier 3000

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het skigebied Glacier 3000 in Zwitserland heeft laten weten dat de bekende Black Wall piste voorlopig gesloten is. Waarom? Er zit een grote scheur in de piste. Vanwege reparatiewerkzaamheden is het momenteel niet mogelijk om af te dalen van een van de steilste pistes ter wereld.

Piste tijdelijk gesloten

De uitdaging om van de zwarte Black Wall piste te skiën kun je op dit moment even niet aangaan. De Black Wall behoort tot de drie steilste geprepareerde pistes ter wereld en ligt in het skigebied Les Diablerets/Glacier 3000. Op de social media kanalen van het skigebied zijn gisteren beelden online gekomen van de huidige condities van de afdaling. Er loopt een grote scheur over de Black Wall en hierdoor is afdalen niet mogelijk. In 30 jaar is zoiets nog eerder gezien in het Zwitserse skigebied.

Meer informatie en feiten over de Black Wall ›

Oorzaak van de scheur?

De scheur in de piste is ontstaan door de recente stijging van de temperaturen. Deze snelle stijging heeft het sneeuwdek onstabiel gemaakt. Een deel van de piste is gaan schuiven en nu is een deel van de ondergrond te zien. Eenzelfde situatie gebeurde midden december ook in St. Anton am Arlberg. De schommelingen van de temperaturen zorgden toen ook al voor dit fenomeen. In de bergen ontstaan er vaker scheuren in het sneeuwdek, maar je ziet het bijna nooit op de piste.

Bizar gezicht

In het skigebied hopen ze snel weer op koudere temperaturen en verse sneeuw. Morgen valt er waarschijnlijk een klein laagje, maar deze tijdelijke omslag van het weer zal nog niet genoeg zijn om de hele scheur te kunnen repareren. Meer informatie over weer je weer van de Black Wall kunt afdalen, zal snel volgen op de website van het skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in