Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre scheuren in de piste door natte sneeuw

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De warmere temperaturen van de afgelopen week hebben een bijzonder gevolg voor enkele pistes, onder andere in St. Anton am Arlberg. Op het internet is een plaatje verschenen van een diepe scheur die door de geribbelde piste loopt. Heb jij al eens eerder zoiets gezien?

Scheur in de piste

Dit begin van het skiseizoen is zeker bijzonder te noemen. Eerst was het vooral mild, daarna opeens ijzig koud en afgelopen week stegen de temperaturen weer iets. Deze schommelingen van het weerbeeld zorgen voor bijzondere plaatjes uit de skigebieden. In St. Anton am Arlberg is er een diepe scheur in de piste ontstaan, die tijdens werkzaamheden aan de piste werd ontdekt in de nacht op zaterdag. In de bergen ontstaan er vaker scheuren in het sneeuwdek, maar je ziet het echter amper op de piste.

Bizarre beelden

En die scheur in de piste is een bizar gezicht! Zo zie je hoeveel sneeuw er de afgelopen weken is gevallen én hoe de helling er onder de sneeuwlaag uitziet. Vertegenwoordiger van de liftmaatschappij Arthur Moser zegt in de Tiroler Tageszeitung: “Tijdens pistewerkzaamheden op zaterdagavond werd het gat in het Kapall-gebied ontdekt en het gedeelte werd vervolgens onmiddellijk gesloten voor het publiek.” Inmiddels is de piste hersteld, maar nog niet geopend voor de wintersporters. Eerst worden de komende dagen afgewacht.

Deze scheur is ontstaan door de combinatie van sneeuw en regen de afgelopen dagen. De sneeuw wordt extra zwaar als er regen op valt. Maar, volgens Moser is het allemaal niet zo tragisch als dat het eruit ziet op de foto. Het fenomeen is niet nieuw.

Ook soortgelijke problemen in andere skigebieden

Ook in Kirchberg ontstond er onlangs een scheur in een van de pistes. Vanwege een omleiding kon er echter snel weer geskied worden. In Hoch-Imst begon afgelopen zondag de sneeuw te schuiven op de piste. Een lawine zorgde voor onrust in het skigebied. Direct werd er een zoekactie gestart. De reddingswerkers doorzochten de complete lawinekegel, maar vonden niemand. Naast de bergredders werden ook twee helikopters ingezet.

Lees ook: Meerdere lawines in de Alpen, een met dodelijke afloop

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in