Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tijdelijke omslag van het weer: hier gaat het morgen sneeuwen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zoals je gisteren ook al in ons uitgebreide weerbericht kon lezen, verandert het weer vanaf vandaag in de wintersportgebieden. De temperaturen dalen weer iets en vanaf morgen trekt er een koufront over de Alpen met neerslag. Koud én neerslag betekent: sneeuw! Benieuwd wat de voorspelde sneeuwgrens is en waar het vooral gaat sneeuwen? Lees snel verder.

Kou op komst

Het lijkt misschien niet heel bijzonder, maar zo vlak voor de voorjaarsvakantie zijn wij onwijs blij met elke kans op sneeuw. De afgelopen dagen was het bijzonder mild in de Alpenlanden en dat is verre van ideaal midden in het hoogseizoen. De voorspelde omslag van het weer is dan ook erg gewenst voor alle wintersporters die in de skigebieden zijn of binnenkort vertrekken. Tijdelijk krijgen we even ander weer. Morgenochtend trekken dikke wolken over de wintersportlanden en daaruit valt vooral in Oostenrijk en Zwitserland neerslag. De sneeuwgrens ligt waarschijnlijk rond de 1100-1700 meter. Het laagst gaat het sneeuwen in Oostenrijk in de regio van het Salzburgerland, de sneeuwgrens ligt het hoogst in de Zwitserse Alpen. In de lagere delen van de skigebieden kan er dus ook een drup regen vallen. In de Franse en Italiaanse Alpen blijft het veelal droog.

Enkele sneeuwhoeveelheden

Hoeveel er dan ongeveer gaat vallen?

Zonnig weekend

Vanaf vrijdagmiddag klaart de hemel in de wintersportgebieden weer helemaal op en komt de zon tevoorschijn. Het wordt steeds zonniger en ook weer iets warmer overdag. In de nachten blijft de temperatuur boven de 1500 meter ver onder het vriespunt, lager wordt het weer milder. Het hele weekend blijft het behoorlijk zonnig met lenteachtige omstandigheden op de piste!

››› Op wintersport in februari? Bekijk deze aantrekkelijke aanbiedingen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in