Nieuwsalert per mail ontvangen

Goedkoop op wintersport in Tsjechie?

Waar betaal je tegenwoordig in wintersportgebieden in Europa maar €0,50 voor een biertje in de apres-ski en voor een 7 daagse skipas circa €120,-? In Tsjechië zijn dit prijzen waar je niet gek van moet opkijken. Het is maar een klein deel van de Nederlandse wintersportliefhebbers die in Tsjechië de winter doorbrengen. Dit heeft grotendeels te maken met de onbekendheid die het land heeft en veel Nederlanders hebben het gevoel dat het gebied onderontwikkeld is. Toch moet er toegegeven worden dat het land als wintersportbestemming flink aan de weg aan het timmeren is. Wat biedt Tsjechie tegenwoordig aan om het verouderde imago kwijt te raken?

Het gebergte van Tsjechië ligt iets hoger dan het gemiddelde Duitse middelgebergte. Hierdoor is de sneeuwzekerheid erg groot en is er geen reden om je zorgen te maken over genoeg sneeuw. Uiteraard kunnen de bergen niet tippen aan de Oostenrijkse Alpen, maar voor gezinnen met kleine kinderen is het ideaal.

In totaal heeft Tsjechie circa 200 skigebieden van verschillende formaten. Je kunt niet verwachten dat de skigebieden beschikken over de luxe die wij gewend zijn in de Alpen in Europa. In sommige skigebieden heeft de tijd letterlijk stilgestaan. Zo ook in skigebied Bílá waar ouderwetse twee persoonsliften te vinden zijn en waar je voor een uitgebreide maaltijd €4,- betaald.

Een van de grootste skigebieden van Tsjechie is Spindler, dat in totaal 12.000 bedden telt. Volgens de legende maken reuzen daar de dienst uit. Hieruit blijkt maar weer dat de rijke geschiedenis nog steeds voortleeft in het land.

Veel skigebieden zijn te klein om je een hele dag te vermaken. Om die reden hebben veel skigebieden in de nabije omgeving samenwerkingsovereenkomsten gesloten zodat er met 1 skipas van meerdere skigebieden gebruik gemaakt kan worden.

Zullen hier de komende jaren ook miljoenen geïnvesteerd gaan worden om te moderniseren en te ontwikkelen?

Wellicht gaat het land in de toekomst concurreren met Oostenrijk, Italië en Frankrijk

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in