Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gigantische sneeuwdump Argentinië laat auto’s verdwijnen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In een van de meest bekende skigebieden in Argentinië, Las Leñas, sneeuwde het de afgelopen twee dagen non-stop. Het hele landschap is bedekt onder een dikke sneeuwlaag en deze beelden bekijken we maar al te graag. Door de intense sneeuwval wordt het winterseizoen in dit skigebied verlengd tot 2 oktober 2023. Deze huidige sneeuwdump wordt in Las Leñas als historisch beschouwd!

Skiseizoen in Argentinië

Tijdens onze zomermaanden is het skiseizoen in Argentinië aan de gang. Aan de andere kant van de oceaan kun je in zo’n 20 skigebieden afdalen. Een van de meest bekende skigebieden in het land is Las Leñas. Je kunt hier skiën op iets meer dan 50 kilometer aan piste tot een hoogte van 3430 meter. Door deze hoogte is het een van de meest sneeuwzekere plekken om te wintersporten in Argentinië. Dat blijkt ook uit de recente beelden uit het skigebied. Er ligt op dit moment ongelofelijk veel sneeuw!

Dit zijn de skipasprijzen in alle werelddelen

Sneeuwdump in Las Leñas

Gebouwen, bomen, auto’s en de pistes in Las Leñas zijn bedekt onder een dik pak sneeuw. Het skigebied is letterlijk begraven onder de sneeuw. Sinds zondag is er iets meer dan twee meter sneeuw gevallen in de lagere delen van het skigebied. Op hoogte is er nog eens twee meter meer uit de lucht komen dwarrelen.

Bizarre beelden van de sneeuw in Las Leñas

Met de grote hoeveelheid sneeuw doen ze er in Las Leñas alles aan om de faciliteiten open te houden. Het is lastig, maar tot nu toe zijn ze er in het skigebied in geslaagd om wintersporters op de pistes te ontvangen. Er is zelfs besloten dat het skigebied langer dan verwacht open blijft, met deze geweldige condities. Tot 2 oktober 2023 kun je sowieso skiën in Las Leñas, misschien wordt deze datum zelfs nog opgeschoven.

Met smart wachten we op zo een sneeuwdump in de Alpen! Laat het winterseizoen aan deze kant van de oceaan maar beginnen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in