Nieuwsalert per mail ontvangen

Freeriden doe je in Livigno

De wind suist langs je lichaam, terwijl de zon je gezicht verwarmt. De witte bergen steken af tegen de helderblauwe lucht. Je werkt je door een pak poedersneeuw en waant je voor even alleen op de wereld. Freeriden in Livigno is fantastisch!

Alle freeride fans kunnen het beamen: off-piste skiën is een gevoel van vrijheid. Het Italiaanse sneeuwdorp Livigno, gelegen in Lombardije, is inmiddels onlosmakelijk verbonden met het “freeriden”. Livigno wordt namelijk de beste freeride hotspot in Italië genoemd, want het gebied heeft uitstekende mogelijkheden. Daarnaast won Livigno de prestigieuze freeride award en introduceerde Livigno vorig jaar het Innovatieve Freeride Project.

Het project probeert een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de veiligheid voor freeride liefhebbers. Want hoe gaaf off-piste skiën ook is, veilig is het niet. Via het Innovative Freeride Project kunnen wintersporters ieder moment info opvragen over de regionale sneeuwstabiliteit op de website van Livigno en bij de liftstations. Met de gratis wifi spots in het gebied kun je de info nog sneller checken. Komend seizoen wordt het project uitgebreid met meer kaarten, verlichte infoborden en punten in het gebied waar je je lawinepieper kunt testen. Besef je wel dat dit freeride project niet ineens betekent dat je veilig bent buiten de piste. Ga daarom altijd op pad met een gids en zorg dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen.

Livigno begon ooit als een klein sneeuwdorpje. Inmiddels is Livigno één van de grootste en populairste wintersportdorpen van Italië. Het sfeervolle dorp ligt net op de grens bij het Zwitserse St. Moritz. Aan beide kanten van het dal zijn goede mogelijkheden voor freeriders die meer willen dan geprepareerde pistes. Skigebied Livigno bezit 115 kilometer piste en ligt op 900 tot 2800 meter hoogte. Een bus staat paraat en pendelt tussen de liftstations. Leuk voor de dames: je kunt in Livigno belastingvrij shoppen! En na het shoppen of freeriden zijn er legio après-ski mogelijkheden. Après-ski tips? Bij Tea del Vidal, Stallet en Mickey’s Pub kun je gezellig een borrel drinken.

Wil je graag freeriden in Livigno? Arke.nl biedt een breed scala aan accommodaties in Livigno.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in