Nieuwsalert per mail ontvangen

TIP: Een nachtje slapen in een iglo in Mayrhofen

Wil je dit jaar eens iets anders dan een pension vol Hollanders in het dal van het dorp? Overweeg dan eens om een nachtje boven op de berg te blijven. In Mayrhofen kun je op 2000 meter boven zeeniveau een nacht slapen in een iglo. 

Ahornplateau

De White Lounge bevindt zich boven aan de Ahornbahn. Op 5 minuten skiën van het bergstation heb je het Ahornplateau met daarop de heuse iglo. Ieder jaar wordt er een nieuwe iglo gebouwd inclusief een aantal sneeuw- en ijssculpturen. De moeite waard om dus even de bindingen los te maken en een rondje te lopen door dit winterwonderland. De toegang is gratis. Zowel binnen als buiten kun je een drankje bestellen.

Slapen in een iglo

Is alleen een biertje in de ijsbar voor jou niet genoeg? Blijf dan een nachtje slapen in een iglo op de berg. De iglo’s zijn ongeveer 3×3 meter. In totaal zijn er in de White Lounge 24 slaapplaatsen. Per kamer kunnen er 4 mensen overnachten.

Voordat je naar bed gaat, eet je eerst bij CafeBistro Freiraum bij de Ahornbahn. Je wordt daar getrakteerd op een stevige fondue zodat je als een beer de winterslaap in kan. Na het diner volgt er een nachtelijke fakkelwandeling door de diepe sneeuw. Erg bijzonder om bijna alleen ’s nachts met een fakkel op de piste te staan. Na de wandeling is het eindelijk tijd om naar ‘bed’ te gaan.

Het bed bestaat uit een hoop sneeuw met een matras van schuimrubber om de nacht een beetje warm door te komen. Ook is er gezorgd voor expeditieslaapzakken.

Na een koude nacht zul je merken dat de ochtend soms nog wel kouder kan zijn! Als je uit de warme slaapzak komt en weer in je skipak moet stappen, kan dat even slikken zijn. Gelukkig kun je genieten van een heerlijk ontbijt op de piste om de bijzondere nacht slapen in een iglo mee af te sluiten.

En een groot bijkomend voordeel is dat je ’s ochtends niet hoeft te wachten bij de liften; je bent namelijk als allereerste op de vers geprepareerde pistes!

Boeken en meer informatie

Vanaf 139 euro per persoon kun je een nachtje slapen in een iglo in Mayrhofen. Voor meer informatie en boeken ga je naar de website van de White Lounge.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in