Nieuwsalert per mail ontvangen

Drukte wintersport grotendeels voorbij!

Zo, net weer terug van het Nassfeld. Vandaag weer fantastisch mooi weer. Momenteel zijn er veel dagjesmensen (of lang-weekenders) die nog even komen genieten van de zon en sneeuw! Onder het mom: ‘Verandering van spijs doet eten’ staat man-lief vandaag niet bij de ski-lift, maar als parkeerwacht te auto’s te regelen. Yogi-bear op zijn best, compleet met stop-bordje; helaas geen candid-camera in de buurt. Maar goed, hij heeft wel weer mazzel dat het zo een stralend weer is!
Grote aantallen vakantie-gang(st)ers is nu over. Vanaf vrijdag t/m maandag is het nog wel redelijk druk, omdat dan ook de ‘locals’ komen skien. Over het algemeen houden ze dit nog vol tot op hoge leeftijd. Zestigers of zeventigers die nog stijlvol de berg afkomen. Petje af hoor!
Blijft altijd lachen met die Hollanders op vakantie. Enkele grappige voorvallen: Echtpaar met 2 kinderen op vakantie. Kinderen formaat lilliputter, vader en moeder ieder met 2 paar skies aan het worstelen. Vader met 2 paar grote skies, moeder met de skies van de kids.
Daar komt de lift ……. echtpaar wordt al ietwat nerveus, want hoe krijg je de kinderen, de skies en vooral jezelf in de lift voordat de deuren dichtgaan? Nou, niet dus! Lift vertrekt zonder passagiers. Volgende liftje arriveert ……………. de liftsnelheid (?!) is teruggebracht op bejaarden-nivo en 1 van de liftmensen staat paraat om te helpen. En ja hoor, het lukt. De kids en vader en moeder zijn in de lift! Vader voorop, lilliputters er achteraan en moeder sluit de rij. Helaas ramt vader (in zijn nervositeit) met zijn skies het raam er uit en vergeet moeder de kinderskies helemaal naar binnen te doen, zodat de skietjes tussen de deur blijven zitten. Hele deur ontwricht. Ik zal de krachttermen van vader en het personeel hier maar niet opschrijven, maar ik kan wel zeggen dat de taalbarriere dan volkomen verdwenen is!!

Ook erg grappig: komen NL-ers aanrijden in hun auto (duidelijk herkenbaar aan het nummerbord en NL-sticker!!). Ja, we zijn er! Maar waar moeten wij heen? Kijk, daar staat personeel! Even vragen ………..! Koete Morge! Eh, eh wie sint hier voor de erste mal. Wo wir können skies mieten? Waar wier heen müssen? Heeee Truus, weet jij hoe je moet vragen waar je de liftkaarten kan kopen? Manlief antwoordt in het nederlands. Goh, u spreekt goed nederlands! Heeft u dat hier geleerd…………..? Heerlijk!

Wat overigens minder prettig is, is de mentaliteit die sommige skiers er op na houden. Eergisteren werd een skier onderuit geskied. Meestal gebeurt dit door onoplettendheid van (meestal) een snellere skier. Behalve dat je je mede-skiers altijd goed in de gaten moet houden (niet idereen skiet zo goed als jij!!) is het net als op de weg met de auto. Mensen doen nu eenmaal onverwachte handelingen waar je alert op moet reageren. Houd dus ook dezelfde regels aan als in het verkeer. Niet met drank op de latten, let op je mede piste-gebruiker en als er dan toch wat gebeurt, blijf bij degene die is gevallen. Kijk of diegene hulp nodig heeft en mobiliseer zonodig andere skiers om hulp te halen en/of plaats van ongeluk af te schermen voor aankomende skiers. Verplaats het slachttoffer niet! Bij veel skigebieden skien voortdurend personeelsleden de pistes af om te kijken of er ergens assistentie nodig is, zij zijn ook in het bezit van walkie-talkies en kunnen dan direct hulp oproepen!
Doe dus niet als deze skier (die zich zeer snel uit de voeten maakte), maar wees sociaal en wacht of er hulp nodig is en zo ja, tot deze aanwezig is! Als het jou ooit eens mocht overkomen, ben je ook blij dat je daar niet in je eentje ligt!

Bis Bald
www.daskleineparadies.com

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in