Nieuwsalert per mail ontvangen

De winter komt er aan!

SKi informatie over NassfeldpasNa enkele ‘proef’-sneeuwbuitjes lijkt het er op, dat het nu menens begint te worden! Volgens de weersberichten begint het vanaf donderdag te SNEEUWEN!!!!!! (en niet zo zuinig ook). Volgens de heren metereologen moeten we rekening houden met een sneeuwval van 1.00 meter verse sneeuw. Goede berichten voor de echte ski-fanaten waar ‘de latten’ nu spontaan uit hun zomerberging vandaan komen! Door buren en bekenden worden we geadviseerd om een goede voorraad levensmiddelen aan te schaffen, want bij zo een sneeuwval worden eerst de doorgaande routes geschoond en op slot pas ons gehucht (krijgt inmiddels een hoog Anton Pieck-gehalte).

We krijgen al visioenen van een witte kerst, groene kerstboom, knapperend haardvuurtje en na een heerlijke dag skien op het Nassfeld ‘s avonds een likeurtje uit ‘eigen stokerij’. Maar goed, voor de dromerijen eerst maar weer even de sneeuwfrees te voorschijn halen!

Overigens over het Nassfeld gesproken; dit skigebied met 110 km pistes en een liftcapaciteit om 44.000 personen per uur (!) te vervoeren, heeft van het duitse internet- platform ‘skigebiet-test’ een zeer hoge notering (2e plaats) behaald. Geroemd wordt vooral de veelzijdigheid aan pistes, de talrijke gemoedelijke Hütten (restaurantjes), de gezellige Après ski (dit is zelfs door de Oostenrijkers nog niet naar het Duits vertaald!). Zowel skiers als ook snowboarders kunnen zich helemaal uitleven.                              Ook is er veel lof voor het familie-aanbod. De ski- en snowboardscholen bieden opvang voor de hele dag. Daarnaast wordt de verlichte afdaling van 2,2 km onder de ‘Millenium Express’ geroemd; de langste cabine-baan van de Alpen.

Viel Spass und Bis Bald!

www.daskleineparadie.com

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in