Nieuwsalert per mail ontvangen

De laatste loodjes: “Het is mooi geweest, op naar de zomer”

Wintersportredacteur

Het Paasweekend is voor veel skigebieden het weekend waarin het winterseizoen afgesloten wordt. Een moment waar door de lokale inwoners letterlijk naar uitgekeken wordt. Het is namelijk een lang seizoen geweest en de laatste loodjes wegen altijd het zwaarste. De druk is van de ketel, de grootste stroom aan toeristen zijn voorbij gekomen en het geld is weer verdiend. Je merkt dan ook dat de ontlading bij de lokale inwoners in de skigebieden groot is. Nog twee dagen gas geven en dan kunnen zij ook gaan genieten van een welverdiende vakantie!

Met de weersomstandigheden op dit moment is het nog heerlijk vertoeven in de Alpen. Niet alleen het weer is prachtig, ook de condities zijn nog perfect. Veel dalafdalingen zijn gesloten, maar zeker boven de 1.600 meter grens zijn de pistes nog in goede staat. Uniek voor de tijd van het jaar, want als je op sommige plekken in Europa de bergen in rijdt dan had het gevoelsmatig ook nog begin maart kunnen zijn.

“Het is mooi geweest, op naar de zomer”

Ondanks dat het winterseizoen voor de lokale ondernemers in veel skigebieden ‘maar’ vier maanden duurt, is het toch een lange sleur. “Het is mooi geweest, op naar de zomer. Het is voor ons heel intensief zo een winter. Je bent zeven dagen in de week, 14 uur per dag bezig met werken. De laatste loodjes zijn dan altijd het zwaarste. Toch hoor je ons zeker niet klagen. We hebben een prachtige winter gehad en genieten de laatste dagen van uitzonderlijk mooi weer. Op de berg is het nu 18 graden en de zon maakt overuren. We kunnen weer spreken van een prachtig en succesvol Paasweekend en uiteraard winterseizoen”, aldus een bareigenaar uit het Zillertal.

 

Lang en sneeuwrijk seizoen

Als we terugkijken op afgelopen winter dan mogen we wederom spreken over een zeer succesvolle winter. De maand januari stond in het teken van extreme hoeveelheid sneeuw en ook in februari en maart leek Koning Winter geen genoeg te krijgen van de extreem winterse omstandigheden. Genieten met een hoofdletter ‘G’! Vandaag en morgen staan nog in het teken van de winter, daarna gaat het roer om en gaat de focus richting het zomerseizoen.

Laat de zomer maar komen

Ook in de zomer is overigens genoeg te doen in de skigebieden. Waar je normaal gesproken een piste ziet gaan, kun je nu heerlijk wandelen of mountainbiken. Benieuwd hoe bijvoorbeeld de zomer in Gerlos is? Bekijk hieronder onze 24 UUR IN Gerlos aflevering, waarbij we op pad gingen met Cin – Cin eigenaar Jakob Platzer en zijn gaan mountainbiken met de geëmigreerde Nederlander Jan Lammert. Ga achterover zitten en geniet!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in