Nieuwsalert per mail ontvangen

De Krokusvakantie is in aantocht

Nog een paar weken en dan zal de krokusvakantie weer aanvangen. Een moment waar veel Nederlandse wintersportfanaten smachtend naar uit hebben gekeken. De vakantie die tegenwoordig vaker Voorjaarsvakantie wordt genoemd dan Krokusvakantie. Een week waarin wintersportend Nederland massaal richting de bergen vertrekt om vervolgens te genieten van de natuur, gezelligheid en vrije tijd.

Gelukkig vertrekt niet heel Nederland in dezelfde week richting de sneeuw.

  • Noord-Nederland: 22 feb 2014 t/m 2 mrt 2014 (week 9)
  • Midden-Nederland: 15 feb 2014 t/m 23 feb 2014 (week 8)
  • Zuid-Nederland:  15 feb 2014 t/m 23 feb 2014 (week 8)

Tijdens de laatste weken voor de Krokusvakantie merken skiwinkels enorme drukte. Op het laatste moment wordt er nog even gekeken naar een nieuwe wintersportjas en worden de ‘oude’ ski’s voor de meest trendy ski’s ingeruild. Het woordje ‘sale’ zorgt er elk jaar weer voor dat er impulsieve aankopen gedaan worden. Uiteraard logisch, want het liefste loop je elk jaar in een nieuwe outfit. De grote fluoriserende borden met de woorden ‘SALE’ zijn dan ook niet te missen. Ben je nog op zoek naar een geschikt skipak of een leuke muts voor in de apres-ski? Dan kun je beter nu je slag slaan, want de kortingen lopen hoog op.

Ook de indoorskischolen en indoorskibanen zien altijd een opmars in het aantal boekingen voor de krokus. Mensen lijken zich toch ineens te realiseren dat lichamelijk voorbereiding geen overbodige luxe is. De laatste puntjes worden op de welbekende ‘i’ gezet, zodat er met volle vertrouwen de pistes overwonnen kunnen worden.

Het is ook aan te raden om nu al te gaan bedenken op welke dag je wilt gaan vertrekken. De Zwarte Zaterdag staat bekend om de files en lange wachttijden op de Nederlandse en Duitse snelwegen. Ondanks dat basisscholen het niet toestaan kiezen veel mensen ervoor om op vrijdagochtend al te gaan rijden. Scholen lijken dan ineens op die vrijdag een acute ‘griepepidemie’ te hebben, waardoor hun kind niet in staat is om naar school te gaan. Heb je geen kinderen dan raden wij jullie ook aan om op vrijdag te gaan rijden. Ben je een nachtrijder dan kun je er zelfs voor kiezen om donderdagnacht al te gaan rijden. De kinderen kunnen lekker slapen in de auto en en bij het licht worden kun je de bergen in de verte al zien liggen.

Let bij vertrek goed op de weersomstandigheden op de weg. Zorg er altijd voor dat je sneeuwkettingen bij je hebt en dat je auto is voorzien van winterbanden. Naast dat hiermee je eigen veiligheid vergroot, is het ook op sommige plaatsen verplicht om winterbanden te hebben.

Bij het schrijven van dit stuk beginnen mijn handen te jeuken. Persoonlijk kan ik ook niet wachten om weer richting de sneeuw te vertrekken. Dat heerlijke gevoel; je stapt in de auto met de wetenschap dat je 10 uur later omringd wordt door sneeuw, berglucht en vakantiegevoel. Jammer genoeg moeten we nog een paar weken wachten tot dit heugelijke moment!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in