Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dagvignet Oostenrijk: vignet voor 1 dag binnenkort te koop

Vignet Oostenrijk

Wintersportredacteur

Vanaf 2024 is naast het vignet voor 10 dagen, 2 maanden, of een heel jaar ook het dagvignet Oostenrijk te koop. Dat maakte het Oostenrijkse kabinet gisteren bekend. Heel handig voor als je bijvoorbeeld op doorreis bent of als je langer blijft, maar de auto alleen op de heen- en terugreis gebruikt. Wat het vignet Oostenrijk voor 1 dag gaat kosten? En of de nieuwe prijzen voor de andere vignetten komend jaar stijgen of dalen? Je leest het in dit blog.

Dagvignet Oostenrijk vanaf 2024 beschikbaar

Om op de Oostenrijkse snelwegen te mogen rijden, heb je een vignet Oostenrijk nodig. Tenzij je natuurlijk kiest voor een skigebied waar dit niet het geval is. 😉 Ben je van plan om in 2024 met de auto op wintersport te gaan? Dan is er vanaf komend jaar een nieuwe optie als het gaat om vignetten. Naast het vignet voor 10 dagen, 2 maanden en een heel jaar, kun je straks ook kiezen voor het vignet Oostenrijk voor 1 dag. Als je langer dan 10 dagen op wintersport gaat en de auto niet gebruikt, dan is dit een ideale en goedkopere optie. Je koopt dan gewoon een vignet voor de heenreis én eentje voor de terugreis. Voor een vakantie van minder dan 10 dagen is het qua prijsverschil niet gunstiger om twee keer een dagvignet Oostenrijk te kopen op de reisdagen van en naar het wintersportland.

Wat is de prijs van het dagvignet Oostenrijk?

Uit de laatste informatie blijkt dat een vignet Oostenrijk voor 1 dag in 2024 € 8,60 gaat kosten. Het vignet dat meestal gebruikt wordt door wintersporters is de 10-daagse variant. Deze kostte afgelopen jaar € 9,90 en gaat in 2024 € 11,50 kosten.

››› Bestel de dagvignet via VignetBestellen!

Vignet Oostenrijk 2024

Ook de prijzen voor de andere vignetten zijn vanaf nu bekend. Wat er gaat veranderen? De prijs voor een vignet voor 1 jaar blijft ongewijzigd. De kosten voor een vignet voor 10 dagen stijgt iets en bij de variant voor 2 maanden gaat de prijs omlaag. Dit betekent dat je voor een vignet voor 1 jaar nog steeds € 96,40 betaalt. Een vignet voor 2 maanden kost in 2024 € 28,90 en het vignet voor 10 dagen is € 11,50. Daarbij heb je vanaf aankomend jaar dus ook een nieuwe optie met de variant voor 1 dag, voor € 8,60.

Lees ook: Digitaal vignet Oostenrijk: vragen en antwoorden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in