Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voor deze skigebieden heb je geen vignet Oostenrijk nodig

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sinds december 2019 zijn er een aantal Oostenrijkse snelwegtrajecten waar je geen vignet Oostenrijk meer nodig hebt. Er was nogal wat ophef over omdat de prijzen niet extreem hoog waren. Toch is het besluit genomen omdat sommige mensen de volle prijs betalen en maar een klein stukje over de snelweg rijden. Het resultaat is niet alleen dat je niet overal meer een vignet nodig hebt, maar ook dat je een aantal skigebieden zonder vignet kunt bereiken. Welke dat zijn?

Als echte Hollanders besparen we natuurlijk overal waar we kunnen, ook die paar euro die we anders voor een vignet hadden moeten betalen. Wintersport is al duur genoeg en in plaats van een vignet Oostenrijk, kopen we natuurlijk liever een biertje in de après-ski! En laten de skigebieden die je zonder vignet Oostenrijk kunt bereiken nou net ook skigebieden zijn waar après-ski heel goed mogelijk is!

Geen vignet Oostenrijk op deze snelwegen

We weten het inmiddels allemaal: rijd je over de snelweg in Oostenrijk, dan heb je een vignet nodig. Toch zijn er dorpen en skigebieden waarvoor je maar een klein stukje over de snelweg hoeft te rijden en ook daar had je een vignet voor nodig. Tot 2013 kon je daar een vignetvrijstelling voor krijgen, maar dat werd afgeschaft. Sindsdien werd er gestreden om deze weer terug te krijgen en met succes. Want sinds eind 2019 zijn er weer een aantal snelwegen waar je geen vignet Oostenrijk meer voor nodig hebt. In onderstaand lijstje lees je om welke snelwegen het gaat.

  • A27: Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr
  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
  • Linzer Autobahn A26
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)

Zonder vignet Oostenrijk naar deze skigebieden

Wil jij graag op de kosten voor het vignet besparen? Kijk dan eens naar dit lijstje met skigebieden die je zonder vignet Oostenrijk kunt bereiken. Voor december 2019 was je nog wel verplicht een vignet aan te schaffen om hier te komen, maar door de vignetvrijstelling is dat verleden tijd. Deze vrijstelling is vooral goed nieuws voor wintersporters die graag gaan skiën in gebieden vlak bij de grensovergangen van Bregenz en Kufstein.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Voor een wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heb je sinds 2019 geen vignet Oostenrijk meer nodig. Omdat je nu tot zes kilometer door kunt rijden na Kufstein-Süd, bereik je zonder vignetkosten eenvoudig de SkiWelt. Dat is goed nieuws voor het Nederlandse wintersportpubliek, want het blijkt een van de favoriete skigebieden onder de Nederlanders te zijn. Niet zo gek ook, want met toegang tot bijna 300 kilometer aan pistes is het een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het piste-aanbod is gevarieerd, dus iedereen kan hier terecht en ook buiten de pistes is er meer dan genoeg te doen.

VIDEO: bekijk hier onze tips voor een wintersport in SkiWelt.

SkiWelt bereik je eenvoudig zonder vignet Oostenrijk.

Warth Schröcken

Omdat je voor het eerste stuk van de A14 nu geen vignet Oostenrijk meer hoeft te kopen, kun je zonder vignet het skigebied Warth Schröcken bereiken. Dit skigebied telt zo’n 60 kilometer aan pistes, maar sinds de verbinding met Lech in 2013/2014 heb je ook toegang tot de 300 pistekilometers van Ski Arlberg. Toch zal het je ook in Warth Schröcken aan niets ontbreken. Ieder type skiër kan hier terecht en vanwege de gunstige ligging ben je hier iedere winter verzekerd van een goed pak sneeuw. Dat maakt ook dat je hier ruim 200 kilometer aan off-piste afdalingen vindt.

Damüls – Mellau

Niet ver van Warth Schröcken ligt skigebied Damüls – Mellau. Ook dit gebied bereik je zonder vignet Oostenrijk door bij Bregenz de grens over te gaan, het eerste stuk over de A14 te rijden en vervolgens de afslag te nemen. Damüls – Mellau is een kindvriendelijk skigebied dat een prachtig uitzicht biedt over de Bodensee. Je kunt hier skiën op ruim 100 kilometer aan pistes die voor het grootste gedeelte bedekt zijn met natuursneeuw. Net als Warth Schröcken valt hier gemiddeld veel sneeuw door de gunstige ligging.

Kitzbühel – Kirchberg: KitzSki

Kitzbühel – Kirchberg, ook bekend als KitzSki is een modern skigebied dat pistes biedt voor skiërs van ieder niveau. Het skigebied kent vele hoogtepunten, van mooie uitzichten tot fijne berghutten, maar de legendarische Streif staat hierin toch wel op nummer 1. Dit is een van de moeilijkste pistes in het World Cup circuit en als je er zelf staat weet je waarom. De steile en smalle pistes vormen voor iedere wintersporter een uitdaging. En het mooie is dat je sinds 2019 geen vignet Oostenrijk nodig hebt om dit gebied te bereiken. Als je de grens over gaat bij Kufstein kun je tot de afslag richting onder andere Kitzbühel en Kirchberg zonder vignet over de A12 rijden.

VIDEO: alles wat je wilt weten voor een wintersport in Kitzbühel

Zonder vignet naar KitzSki is sinds een paar jaar mogelijk

Bregenzerwald

Wintersportregio Bregenzerwald geeft toegang tot verschillende skigebieden en is sinds 2019 zonder vignet Oostenrijk via de snelweg te bereiken. Je kunt hier skiën op de pistes van onder andere skigebied Egg-Schetteregg en Bödele Schwarzenberg. De skigebieden zijn klein, overzichtelijk en rustig en daarmee zijn het heerlijke gebieden voor families. Daarnaast staat deze regio bekend om de vele goede langlaufmogelijkheden. Er liggen hier maar liefst 300 kilometer aan langlaufloipes.

Wildkogel Arena

Ook de Wildkogel Arena is zonder vignet Oostenrijk te bereiken. Dit kindvriendelijke skigebied heeft vele pistemogelijkheden en is bereikbaar vanuit Bramberg am Wildkogel en Neukirchen am Großvenediger. Boven in het skigebied heb je een verbluffend uitzicht op de Großvenediger (3657 meter). Is de 75 km aan pistes in de Wildkogel Arena nog niet genoeg voor je? Dan kun je uitwijken naar nog twee skigebieden in de buurt: de Zillertal Arena of KitzSki.

Toch een vignet Oostenrijk nodig?

Heb je je wintersport naar Oostenrijk al geboekt en gaat die naar een skigebied waar je wel een vignet voor nodig hebt? Ook dat is geen probleem natuurlijk! Het vignet Oostenrijk kost nog geen € 10,- en is eenvoudig online of bij het tankstation onderweg te krijgen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in