Nieuwsalert per mail ontvangen

Dag 2 – Prachtige rode en zwarte pistes in Fiss

Skigebied informatie - Serfaus-Fiss-ladis

Skigebied informatie - Serfaus-Fiss-ladisVandaag stond FISS op het programma. Vanuit Serfaus kan je rechtstreeks naar het gebied met de lift, maar wij hebben er de voorkeur aan gegeven eerst met de Alpkopfbahn en daarna de Konigsleithenbahn  omhoog te gaan. Deze zwarte en (donker)rode pistes waren zo gaaf dat we daar de dag mee zijn begonnen. Aansluitend zijn we in het gebied boven Fiss aanbeland. Gisteren schreven wij dat Serfaus eigenlijk geen gebied is voor beginnende skiërs. Datzelfde geldt voor Fiss. Zwarte en donkerrode pistes domineren het gebied. Het is beslist aan te raden om met enige ski-ervaring naar dit gebied af te reizen. Onderweg zijn we regelmatig mensen tegengekomen die proberen van blauwe piste naar blauwe piste te skiën. Maar dan ben je redelijk snel klaar in dit gebied.

Maar voor de gevorderde skiër is dit gebied een walhalla.  Niet alleen de pisten zijn zeer uitdagend, de liften zijn van een bovengemiddeld niveau. Ruime liften, soms met stoelverwarming brengen je snel naar boven.
Dineren in een skigondel - Skigebied FissOok grappig dat her en der verspreid in het gebied zitjes zijn gecreëerd waar je even lekker kunt relaxen. Altijd op de zon gericht (moet ie wel schijnen natuurlijk). Daarnaast bevindt zich in het dorp Fiss bij de Schonjochbahn een restaurant gondel. Hier kun je een zeer intiem etentje met je geliefde regelen. Hierbij zit je in een gondel en zal het diner geserveerd worden.

De mannen van het skiteam hebben vandaag flink aan hun techniek gewerkt. Als de pistes toch zo in conditie zijn en relatief rustig (de week voor kerst is echt een aanrader) dan maar grondig aan de techniek gesleuteld. De foto’s spreken voor zich. Jammer dat boven in het gebied de wind vrij hard waait.  Dat maakt het wachten bovenaan een piste op de andere teamleden er niet aangenamer op. Dus maar snel van de top af de perfect geprepareerde pistes op. Ook pistes waar je prima kunt carven.

Na afloop weer een lekker biertje in de Schirmbar bij het Posthotel in het centrum. Nergens knalharde muziek, overal een aangename sfeer.  Even gezellig winkelen in de kwalitatief goede wintersportwinkels. Prettig dat er amper gemotoriseerd verkeer door de straten rijdt. Je kunt onbekommerd rondlummelen zonder op verkeer te hoeven letten.

Morgen staat de strip naar de Masnerkopf en de Pezid (2770 m) op het programma. Dit gebied ligt zeer hoog, zo hoog zelfs dat bovenop een panoramapunt  ligt waar je over Tirol  en Zwitserland kunt uitkijken. De piste hebben zo mogelijk nog meer uitdaging in zich, veel zwart en rood. Nu het weer nog.  En hopelijk valt de wind mee.

Groeten uit serfaus.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in