Na het skiën heb je altijd wel trek. Wat is er dan lekkerder dan na zo’n dag culinair te genieten van de Franse keuken? In de regio Savoie Mont Blanc kun je namelijk rekenen op eten van perfecte kwaliteit. Je vindt hier namelijk zowel op de piste als daar buiten goede restaurants.
Franse specialiteiten
Waar je in Oostenrijk nog aan de schnitzel en bier zit is het in Savoie Mont Blanc genieten van culinaire hoogtepunten. Een veel besteld gerecht is Tartiflette, een gerecht met kaas, spek en aardappels. Daarnaast is ook de Fondue Savoyarde Except een favoriet onder vele wintersporters. Maar er is veel meer dat de Franse keuken te bieden heeft. Om dit te kunnen ervaren is een bezoekje aan een van de restaurants zeker aan te bevelen.
Lokale dranken
Bij deze speciale Franse specialiteiten horen natuurlijk wijnen uit de regio zelf. Ondanks dat de wijn favoriet is onder de Fransen hebben ze ook lokaal gebrouwen bier. De bekendste soorten zijn la bieren du Galibier, la bieren des cimes en la bieren du Mont Blanc. Als bierliefhebber moet je deze ook zeker proberen als je een bezoek brengt aan Savoie Mont Blanc.
Sterrenrestaurants
De regio Savoie Mont Blanc staat bekend om de restaurants van uitstekende kwaliteit. In de regio zijn er dan ook maar liefst 30 restaurants te vinden met Michelin sterren. Hieronder zijn er 4 restaurants met 3 Michelin sterren die gevestigd zijn in de skigebieden. Namelijk FLocon de Sel in Megève, La Bouitte in Saint Martin de Belleville, Le 1947-Le Cheval Blanc in Courchevel en La Maison des Bois in Manigod.
De chefkoks van alle 30 restaurants zetten dan ook de meest hoogwaardige culinaire gerechten op tafel. Kortom, dat wordt genieten van heerlijk eten tijdens de wintersport.
Hieronder een overzicht van alle 30 sterrenrestaurants in de regio:
3 sterren
Le 1947-Le Cheval Blanc – Courchevel – Chef Yannick Alleno
FLocon de Sel – Megève – Chef Emmanuel Renaut
La Bouitte – Saint Martin de Belleville – Chefs René et Maxime Meilleur
La Maison des Bois – Manigod – Chef Marc Veyrat
2 sterren
Le Montgomerie -Hôtel K2 Altitude- Courchevel – Chef Gatien Demczyna
Le 1920 -Megève – Chef Julien Gatillon
Le Clos des Sens – Annecy le Vieux – Chef Laurent Petit
Yoann Conte – Annecy/Veyrier du Lac – Chef Yoann Conte
Albert 1er – Chamonix Mont Blanc – Chef Pierre Maillet
Le Chabichou – Courchevel – Chef Michel Rochedy
Le Kintessence – Courchevel – Chef Jean-Rémi Caillon
Les Morainières – Jongieux – Chef Mickaël Arnoult
Restaurant Jean Sulpice – Val Thorens – Chef Jean Sulpice
L’Atelier d’Edmond – Val d’Isère – Chef Benoît Vidal
1 ster
Les Explorateurs – Val Thorens – Chef Josselin Jeanblanc
Raphaël Vionnet – Thonon les Bains – Chef Raphaël Vionnet
Refuge des Gourmets – Machilly – Chefs J-M. & Hubert Chanöve
Le Clocher des Pères – Saint Martin sur la Chambre – Chef Pierre Troccaz
L’Esquisse – Annecy – Chef Stephane Dattrino
Auberge Lamartine – Le Bourget du Lac – Chef Pierre Marin
Atmosphères – Le Bourget du Lac – Chef Alain Perrillat-Mercerot
Azimut – Courchevel – Chef François Moureaux
O Flaveurs – Douvaine – Chef Jérôme Mamet
La Ferme de l’Hôspital – St Julien en Genevois/Bossey – Chef J-J Noguier
Le Farçon – La Tania – Chef Julien Machet
La Table de l’Alpaga – Megève – Chef Christophe Schuffenecker
Le Sérac – St Gervais les Bains – Chef Raphaël Le Mancq
L’Ekrin – Méribel – Chef Laurent Azoulay
Baumanière 1850 – Courchevel – Chef J-André Charial
Les Fersques – Evian – Chef Patrice Vander
Savoie Mont Blanc
De bovenstaande sterrenrestaurants vind je in Savoie Mont Blanc. De regio is de belangrijkste wintersportregio van Frankrijk met meer dan 110 skidorpen binnen de grenzen ervan. Wil je meer weten over de regio, kijk dan eens op de website van Savoie Mont Blanc.