Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Code Oranje: 5 centimeter sneeuw per uur in Nederland

© Skiinformatie.bl

Wintersportredacteur

We schrijven er niet vaak over, maar deze keer doe ik het toch. Sneeuw in Nederland in plaats van in de Alpen. En maar liefst 5 centimeter sneeuw per uur in Nederland. Vaak gebeurt dat niet, maar nu waarschuwt het KNMI er toch voor. Pak die ski’s maar van zolder en ski naar je werk!

5 centimeter sneeuw per uur in Nederland

Een paar centimeter sneeuw in een nachtje, daar kijken skigebieden niet van op. Sterker nog, de meeste mensen in wintersportdorpen balen zelfs als het minder sneeuwt. In de kerstvakantieweken werd er zelfs om gesmeekt. Maar in Nederland hebben we die luttele centimeters sneeuw liever niet. Dan gaan er dingen fout… En zeker als er 5 centimeter sneeuw per uur kan vallen.

Code Oranje

Om mensen te waarschuwen voor het weer geeft het KNMI codes af. Meestal is het ‘code Groen’ en is er helemaal niets aan de hand. Soms waait het hard en regent het flink en is er ‘code Geel’. Maar morgen valt er sneeuw. En dat is gevaarlijk als mensen daar niet op voorbereid zijn. Daarom geldt er morgen ‘code Oranje’ in delen van het land. KNMI: “Morgenochtend trekken zwaardere winterse buien over het land en dit levert vanaf 08:00 uur in de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en vanaf 10:00 uur het oosten van Gelderland en Limburg met rond 5 cm sneeuw per uur een code Oranje op.”

Je bent gewaarschuwd

Op wintersport is iedereen blij met die paar centimeter sneeuw, maar hier in Nederland dus niet. Dit artikel samengevat: je bent gewaarschuwd. Rijd, fiets en loop voorzichtig, zodat je de volgende wintersport weer kunt genieten van de sneeuw! Heb je zomerbanden onder je auto zitten en kun je thuiswerken, doe dat dan. Geniet van de sneeuw in Nederland en haal die ski’s van zolder! Misschien ben je daarmee sneller en veiliger op je werk dan met de auto. En mocht je leuke sneeuwfoto’s hebben uit Nederland, stuur ze dan even op naar onze socials!

FYI: Vorig jaar hadden we ook sneeuw in Nederland

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in