Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: het gaat hard bij de nieuwe lift in Altastenberg

© Winterbergbus.nl

Wintersportredacteur

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe lift in Altastenberg. In dit kleine skigebied vlakbij Winterberg kan men straks voor de allereerste keer een stoeltjeslift laten draaien. We hebben een paar beelden doorgestuurd gekregen en zo krijgen we een unieke blik in de bouwvoortgang. Benieuwd naar de vorderingen?

Nieuwe lift in Altastenberg

Als je weleens in dit kleine skigebied in het Sauerland bent geweest, dan ben je bekend met de sleepliften. Tot nu toe waren er alleen maar slepers in Altastenberg, maar daar komt heel gauw verandering in. De Kapellenbahn is namelijk in aanbouw en vordert snel. Straks kun je in de gloednieuwe 4-persoons stoeltjeslift stappen. De lift vervangt twee oude sleepliften op de Kapellenhang en Sonnenhang. De nieuwe Kapellenbahn brengt je straks van de Hasenhütte tot de top van de Kapellenhang.

Huidige status

Eind oktober was het nog groen in het skigebied en werd er aan het fundament gebouwd. Inmiddels is er een flinke laag sneeuw gevallen en staan de stoeltjes al klaar voor gebruik. Ook het traject lijkt zo goed als af. Bouwlieden zijn druk in de weer met graafmachines en de eerste liftgebouwen staan! Dit zijn enkele beelden uit Altastenberg van gisteren, gemaakt door Marcel van Winterbergbus.nl:

Feiten & cijfers van de nieuwe lift

Wat je kunt verwachten van de nieuwe lift deze winter? Dit zijn enkele feiten en cijfers over de nieuwe Kapellenbahn.

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 4
  • Hoogte dalstation: 678 meter
  • Hoogte bergstation: 779 meter
  • Lengte traject: 550 meter
  • Hoogteverschil: 101 meter
  • Snelheid: 2,20 meter per seconde
  • Duur rit: 4:40 minuten
  • Capaciteit: 2290 personen per uur
phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in