Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe stoeltjeslift in Altastenberg (Sauerland) in aanbouw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Altastenberg in het Sauerland is geïnvesteerd in een nieuwe stoeltjeslift. Er is maar liefst 4 miljoen euro geïnvesteerd in het kleine skigebied. Wie weleens in dit skigebied dicht bij Winterberg is geweest, weet dat er op dit moment alleen maar sleepliften zijn. Hier komt dus binnenkort verandering in.

Nieuwe stoeltjeslift in Altastenberg: Kapellenbahn

Om Altastenberg klaar te maken voor de toekomst, is een grote verandering doorvoerd. Als je weleens in dit kleine skigebied in het Sauerland bent geweest, dan ken je het van de sleepliften. Zeker voor de vele onervaren wintersporters die elke winter naar het skigebied trekken, is dat niet altijd een pretje. Regelmatig sta je in de rij te wachten op iemand die het niet lukt om omhoog te komen. Vanaf december kun je in de gloednieuwe 4-persoons stoeltjeslift stappen. De nieuwe lift vervangt twee oude sleepliften op de Kapellenhang en Sonnenhang. De nieuwe lift brengt je straks van de Hasenhütte tot de top van de Kapellenhang.

Nu alleen sleepliften, maar binnenkort mogelijk twee nieuwe stoeltjesliften in Altastenberg in het Sauerland
Op dit moment alleen maar sleepliften in Altastenberg

Feiten & cijfers van de nieuwe lift

Wat je kunt verwachten komende winter? Dit zijn enkele feiten en cijfers over de nieuwe lift in Altastenberg: de Kapellenbahn.

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 4
  • Hoogte dalstation: 678 meter
  • Hoogte bergstation: 779 meter
  • Lengte traject: 550 meter
  • Hoogteverschil: 101 meter
  • Snelheid: 2,20 meter per seconde
  • Duur rit: 4:40 minuten
  • Capaciteit: 2290 personen per uur

Huidige status

Op dit moment wordt er hard gewerkt in Altastenberg. Het fundament van de nieuwe lift staat inmiddels. Bij het dalstation zijn ze nog volop aan het werk om alles gereed te krijgen voor de start van het skiseizoen. Bij de bouw wordt er rekening gehouden met de omgeving en natuur. De impact op de natuur wordt zo klein mogelijk gehouden. We hebben een paar recente beelden uit het skigebied ontvangen:

››› Lees meer over alle nieuwe liften die deze zomer gebouwd zijn in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in