Nieuwsalert per mail ontvangen

Bevroren gezicht tijdens het skien? Kijk dit!

Het weer is ongelooflijk op het moment in de Alpen. Temperaturen van -25 zijn geen uitzondering, wat voor extreem koude momenten zorgt op de piste. In Frankrijk wordt momenteel ook gewaarschuwd dat je moet skiën in groepen en goed op elkaar moet letten. Tijdens het skiën moet het gezicht goed bedekt zijn, want de huid bevriest met deze temperaturen. “Tijdens het skiën kan de gevoelstemperatuur oplopen tussen de -30 tot -40 graden, waardoor de huid kan gaan bevriezen” aldus skileraar Pierre Montana uit Frankrijk. Afgelopen week waren wij samen met France Montagnes in La Plagne en Flaine. De temperaturen waren daar ook richting de -30 graden.  Tekstschrijver Laurens heeft gezien dat een persoon een bevroren neus kreeg op de piste. Hoe kun je zien dat de huid bevriest? 

Dat is niet zo moeilijk te zien. De huid kleurt wit weg, en bij het drukken op de huid ontstaat een rode stip die snel weer verdwijnt. Als de huid eenmaal bevroren is, is het noodzakelijk om met warme handen een paar minuten op de huid te drukken. Op die manier zul je zien dat de huid langzamerhand weer ontdooid.

Zorg er dus voor dat je speciale neusbeschermers mee neemt op de piste of een goede sjaal voorbind. Op die manier kan de koud niet direct op de huid komen.

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in