Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Karinthië: après-ski vindt mogelijk alleen buiten plaats

Wintersportredacteur

Kunnen we aankomende winter gewoon après-skiën? Dat is de grote vraag van dit moment. Niet alleen bij wintersporters, maar ook bij skigebieden en politieke partijen. De vraag naar duidelijke après-ski regels wordt steeds groter en dat levert discussies op. Daarom hebben skigebieden in Karinthië een speciale werkgroep opgericht.

Samen met de Oostenrijkse KvK gaan ze op zoek naar passende regels en oplossingen. Wel kun je ervan uitgaan dat de après-ski naar alle waarschijnlijkheid alleen buiten plaatsvindt in de deelstaat. Voor andere deelstaten is deze uitspraak nog niet gedaan.

Optimistisch

Het skiseizoen komt steeds dichterbij. We willen allemaal graag weten wat we kunnen verwachten. Niet alleen op het gebied van skiën, maar ook op het gebied van après-skiën. In Karinthië hebben liftbedrijven van verschillende skigebieden een speciale werkgroep opgericht. Hierin bespreken ze alle mogelijkheden en maatregelen voor aankomend skiseizoen. Eén van de punten op de agenda is de après-ski. Volgens Wolfgang Löscher, directeur van de Kärntner Skipass Vertriebs & Marketing, is men op dit moment nog erg optimistisch over de aankomende winter.

Après-ski alleen buiten

Helaas voor de feestbeesten: de après-ski zal niet zo zijn zoals je die gewend bent. Zeker in Karinthië kun je daar voor de volle 100% van uitgaan. Mogelijk vindt de après-ski daar alleen buiten plaats, maar dan wel met duidelijke regels en richtlijnen. De werkgroep is druk bezig met een eerste voorstel. Meer duidelijkheid kun je begin september verwachten, aldus ORF.at.

Coronamaatregelen winter 20/21

De eerste skigebieden hebben inmiddels de coronamaatregelen voor de winter van 2020/2021 bekendgemaakt. Benieuwd wat je qua regels en maatregelen kunt verwachten? We hebben die van Serfaus-Fiss-Ladis en Silvretta Arena Ischgl – Samnaun hieronder voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in