Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Serfaus-Fiss-Ladis maakt coronamaatregelen winter 20/21 bekend

Wintersportredacteur

Hoe gaat het skiseizoen van 2020/2021 eruitzien? Dat is de grote vraag die veel wintersporters op dit moment hebben. Kunnen we überhaupt wel skiën en zo ja met welke maatregelen? Serfaus-Fiss-Ladis biedt als één van de eerste skigebieden antwoorden over genomen maatregelen omtrent het coronavirus en de wintersport.

Eerste informatie voor skiseizoen 20/21 bekend

Door de huidige coronacrisis is alles anders dan normaal. Het eerste skigebied heeft al aangegeven compleet dicht te blijven en Tirol werkt op dit moment aan een speciaal model om het risico op besmetting tijdens de wintersport te verkleinen. Wintersporters hebben ontzettend veel vragen en Serfaus-Fiss-Ladis biedt als één van de eerste skigebieden een aantal antwoorden.

>>> ENQUÊTE: hoe denk jij over het boeken van je wintersport? <<<

Veiligheid boven alles

Uiteraard staat de veiligheid van medewerkers en gasten boven alles. Alle regels die de overheid heeft opgesteld, worden strikt nageleefd. Omdat er vanuit de overheid nog geen specifieke regels zijn voor aankomende winter, heeft Serfaus-Fiss-Ladis zelf een lijst met coronamaatregelen opgesteld. Zo weet je als wintersporter alvast wat je ongeveer kunt verwachten.

De coronamaatregelen van Serfaus-Fiss-Ladis op een rijtje

Benieuwd welke coronamaatregelen er op dit moment gelden voor aankomend skiseizoen? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. Alle updates kun je via deze link in de gaten houden.

  • In alle gesloten, openbare ruimtes is een mondkapje verplicht. Er zijn voldoende middelen om jezelf te desinfecteren.
  • Het mondkapje draag je wanneer je rondloopt in het restaurant of wanneer je naar de wc gaat. Niet als je aan tafel zit. Dit geldt voor restaurants met bediening én selfservice.
  • In gondels en stoeltjesliften is het dragen van een mondkapje verplicht. Wachtrijen worden zo geregeld dat iedereen 1 meter afstand kan houden.
  • Personeel dat met gasten in contact komt, moet een mondkapje dragen.
  • Er komen overal borden met de regels waaraan je je dient te houden. Uiteraard in verschillende talen.
  • Gondels én de metro in Serfaus worden vanbinnen dagelijks gedesinfecteerd met een speciale vernevelaar.
  • Vooralsnog gaat een aantal evenementen door, maar wel met strenge veiligheidsmaatregelen. Meer informatie volgt.
  • Dit jaar is er geen openingsevent.
  • De volgende faciliteiten zijn gesloten: Murmlikrippe en PlayIN Serfaus.
  • Geen après-ski sfeer in de paraplubars. Je kunt hier terecht voor een drankje, maar aan tafel en met gepaste afstand. Op de achtergrond klinkt zachte muziek. Over andere après-ski bars is nog niks bekend.

Lees ook: Serfaus-Fiss-Ladis vervangt oude Zwölferbahn stoeltjeslift

Wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis is één van de meest familievriendelijke skigebieden in de Alpen. Je vindt hier meerdere kinderlanden, er zijn genoeg Nederlandssprekende skileraren en mascottes Murmli en Berta zorgen ervoor dat het de kids aan niks ontbreekt. Uiteraard is er ook voor volwassenen genoeg te doen. Je hebt hier toegang tot een veelzijdig skigebied met 214 km aan pistes. Er zijn allerlei fijne berghutten voor een lekkere lunch tussendoor en ook na het skiën is er genoeg te doen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in