Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Vraag naar duidelijke après-ski regels wordt steeds groter

Wintersportredacteur

Hoe gaat de après-ski eruitzien komend winterseizoen? Dat willen we allemaal graag weten. In Oostenrijk laait de discussie over après-ski regels nu echt op, melden meerdere Oostenrijkse media. De branche wil duidelijkheid en snel.

Dat de après-ski er anders uit gaat zien dan we gewend zijn, lijkt onoverkomelijk. Drukke kroegen waarbij iedereen schouder aan schouder de lekkere Duitse schlagers mee staat te blèren lijken tot het verleden te behoren. Maar hoe après-skiën we wel in de winter van 2020-2021?

Après-ski regels gevraagd

Er is nog veel onduidelijk over de toekomst van de après-ski. Vele ideeën erover zijn al genoemd, maar de branche vraagt nu duidelijkheid. Eigenaars van après-ski tenten willen weten waar ze aan toe zijn, maar ook voor bijvoorbeeld reisorganisaties zijn de regels van groot belang. Voor veel wintersporters is de après-ski een zeer belangrijk onderdeel van de wintersport. Als die wegvalt, dan boeken zij wellicht hun vakantie wel niet meer. Het gaat om veel geld, maar ook om veel werkgelegenheid.

Geen aparte branche

Er is een alsmaar groeiende vraag naar de après-ski regels, want het winterseizoen komt steeds dichterbij. De Oostenrijkse politiek lijkt echter nog niet te weten wie die regels gaat opstellen. En daarmee blijft de onduidelijkheid hangen. Het is natuurlijk ook een lastige kwestie, want de après-ski is geen aparte branche. Je kunt natuurlijk niet een ‘après-ski bar’ bepaalde regels opleggen en dan een hotelbar niet. Dan gaat het feest in het hotel verder.

Speculeren

Voorlopig blijft het speculeren over mogelijke maatregelen. Moet je allemaal zitten tijdens de après-ski? Gaan de tenten eerder dicht? Mogen we alleen buiten après-skiën? Wordt er een uurtje pauze ingelast om de tenten te kunnen luchten? We weten het niet. Voorlopig staan de Alpenlanden voor de uitdaging om duidelijke après-ski regels op te stellen.

Lees ook: Oostenrijkse partij wil in gesprek over après-ski

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in