Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De 7 meest gezellige après-ski dorpen van Oostenrijk

Après-ski skigebieden: après-ski in Flachau

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zonder après-ski is de wintersport niet compleet. Althans, niet volgens de echte après-skiliefhebber. Bij de keuze van de wintersportbestemming wordt eerst gekeken naar het aantal bars, daarna pas naar de grootte van het skigebied en de sneeuwzekerheid. Voor iedereen bij wie après-ski op nummer 1 staat, hebben we de 7 meest gezellige après-ski dorpen van Oostenrijk op een rijtje gezet. 

1. Gerlos

Denk je aan après-ski, dan denk je aan Gerlos. Van vroeg in de middag tot diep in de nacht wordt hier op z’n Hollands gefeest. Eerst bij Seppi’s op de berg, daarna bij de Cin Cin in het dorp. Het bier vloeit rijkelijk, de après-ski hits knallen uit de speakers en regelmatig staat er een BN’er met een microfoon in de hand. In de dorpsstraat is het altijd gezellig druk. Uiteraard mag dan ook de Country Club niet worden overgeslagen.

Ook interessant: Dutchweek Gerlos 2022 aftermovie: zo hard werd er genoten.

Après-ski in de Cin Cin in Gerlos

2. Saalbach Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm worden vrijwel altijd samen genoemd en delen daarom ook een plek in de lijst met gezelligste après-skidorpen. Of je nou overnacht in Saalbach of in het altijd gezellige Hinterglemm, er is altijd wel een gezellig feestje te vinden na het skiën. In Hinterglemm is de Goaßstall een begrip. In Saalbach moet je echt naar Bauer’s Schi-Alm en de Hinterhag Alm.

3. Ischgl

Ischgl staat ook wel bekend als het Ibiza van de Alpen. Feesten doe je hier al vroeg in de middag bij de Paznauner Taja. Daarna is het een uitdaging om op ski’s terug in het dorp te komen, maar eenmaal beneden ga je gewoon weer vrolijk verder. Bijvoorbeeld in de Kuhstall of Trofana Alm. Lekker decadent met een fles champagne of gewoon oud en vertrouwd met een biertje in de hand.

4. Flachau

Onder aan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling in Flachau, ligt de Hofstadl. Dit legendarische après-ski paleis moet je als après-ski liefhebber echt een keer hebben bezocht. Dansen op bekende après-skihits en bier of wijn drinken uit je eigen minitapje. Beter kan gewoon niet! Natuurlijk biedt Flachau nog meer mogelijkheden, maar dit is echt de leukste. Daarom hoort Flachau ook zeker in dit lijstje met meest gezellige après-ski dorpen van Oostenrijk.

Après-ski skigebieden: après-ski in Flachau5. Kirchberg

In Kirchberg ben je aan het juiste adres voor après-ski. Rond het middaguur klinken de eerste beats bij Schneebar Oberkaser. Hier kun je de eerste biertjes nuttigen, voordat je het laatste stukje naar beneden skiet. Daar heb je genoeg keus aan leuke bars. Onze persoonlijke favoriet is de Eisbar. Elke avond een ander shotje in de aanbieding en lekker feesten op z’n Hollands. Om de kater tegen te gaan kun je na afloop patat, kaassoufleés en frikandellen eten in de snackbar boven de bar.

6. Westendorf

Gerry’s Inn is een van de bekendste bars in Westendorf. Welke dag je ook gaat, er wordt altijd goed gefeest. De bar ligt onder aan de piste en trekt vooral Nederlandse wintersporters. Die gaan los op de bekende après-skihits van dj’s, zangers of BN’ers. Natuurlijk is dit niet de enige legendarische après-skibar in het dorp!

Gerry's Inn in Westendorf

7. Sölden

Sölden sluit dit lijstje met gezellige après-ski dorpen van Oostenrijk af. Elke dag is het groot feest in het dorp. De meeste wintersporters starten bij de Schirmbar en gaan daarna door naar andere locaties, zoals bijvoorbeeld Almrausch of Fire & Ice. Elke dag opnieuw gaat het los in Sölden.

Lees ook: Tips voor een vakantie in Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in