Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oostenrijkse politieke partij wil in gesprek over après-ski 20/21

Kunnen après-ski bars en nachtclubs aankomende winter gewoon open? Dat is de grote vraag waar we door corona helaas nog geen antwoord op kunnen geven. Mogelijk komt er binnenkort wel meer duidelijkheid. Althans, als het aan Dominik Oberhofer ligt. De voorzitter van de Tiroler NEOS-partij wil graag in gesprek met andere partijen over hoe de après-ski van skiseizoen 20/21 eruit kan komen te zien.

Onduidelijk

Normaal gesproken gaat het skiseizoen van de eerste skigebieden in september van start. Maar hoe gaat dit eruitzien in tijden van de corona pandemie? Kunnen we deze winter überhaupt wel op de latten staan of brengt een skivakantie te veel risico’s met zich mee? En zeker niet onbelangrijk, behoort een biertje drinken in de après-ski dan ook tot de mogelijkheden?

Dat zijn vragen die al een tijdje bij menig wintersportliefhebber door het hoofd ronddwalen. We hebben gezien wat er afgelopen seizoen is gebeurd en we weten inmiddels wat de risico’s zijn.

In gesprek over de après-ski

Uiteraard zijn wij niet de enige personen met vragen. Ook de Oostenrijkse Overheid is hiermee bezig. Voorzitter van de Tiroler NEOS partij, Dominik Oberhofer, gaf tijdens een zomergesprek met Reingard Diermayr van ORF Tirol aan, dat hij het belangrijk vindt dat er zo snel mogelijk een gesprek komt over aankomend winterseizoen. Er moet langzaamaan duidelijkheid komen of après-ski bars en nachtclubs wel of niet open kunnen gaan.

Veel risico’s

Met z’n allen losgaan in de après-ski is natuurlijk geweldig. Ook Dominik is niet vies van een avondje borrelen met vrienden of familie. Helaas is gebleken dat dit ontzettend veel risico’s met zich meebrengt. De kans op een coronabesmetting is nou eenmaal extra groot als je met veel mensen in een afgesloten ruimte bent.

Wel of geen après-ski?

Dus, wel of geen après-ski aankomend seizoen? Op dit moment is het nog te vroeg om antwoord te geven op deze vraag. Dominik hoopt in ieder geval dat er snel een debat komt en dat er in de herfst een officieel besluit wordt genomen.

Wij zijn erg benieuwd hoe dit allemaal gaat lopen. Wel of niet après-skiën? En zo ja dan met mondkapje, met vaste plekken op de dansvloer, met reserveringen… Allemaal hersenspinsels. Wat denk jij?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in